YKS'ye hazırlanıyorum, sözelciyim ve tabii ki de ezber yapmam lazım. Bu konuda çok iyi de değilim kötü de. Fakat en iyisi olmam lazım; istediğim bölüm Edebiyat öğretmenliği.
Ezber yapmamı kolaylaştıracak taktik rica etsem?
Bizim hocamızın mı etkisi ya da benim kendi yaşadıklarım mı sebep oldu bilemem ama her okuduğum şairde yazarda mutlaka bir eseri kendimle bağdaştırırdım aklımda kalmama yardımcı olmuştu arkadaşlar arasında da sürekli bunların muhabbetlerini yapardık ki aklımızda kalsın diye.
Bizim hocamızın mı etkisi ya da benim kendi yaşadıklarım mı sebep oldu bilemem ama her okuduğum şairde yazarda mutlaka bir eseri kendimle bağdaştırırdım aklımda kalmama yardımcı olmuştu arkadaşlar arasında da sürekli bunların muhabbetlerini yapardık ki aklımızda kalsın diye.
Onu sesli kitap olarak dinlediğimde aklımda kalmıştı benim, okul sınavında çıkmıştı hatta hala aklimdadir. Bazı şeyleri okuyarak değil dinleyerek hafızaya atmak iyi oluyor
Bunları arkadaşlarınla sohbet edebilirsin mesela içindeki karakterler hakkında konusabilirsin ya da kendine yakın bir karakter bulursan aklında kalabilir ayrıca biz o sıralar aklımızda kalması için akımlar vs. şiir yazardık akımına göre tabii o sıralarda aşıktıkta o yüzden ayrı bir hevesliydik bu yazarlık işlerine.
YKS'ye hazırlanıyorum, sözelciyim ve tabii ki de ezber yapmam lazım. Bu konuda çok iyi de değilim kötü de. Fakat en iyisi olmam lazım; istediğim bölüm Edebiyat öğretmenliği.
Ezber yapmamı kolaylaştıracak taktik rica etsem?