YKS için günde kaç saat çalışılmalı?

mefeeee

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. YKS için dil yani YDT bölümünden sınava gireceğim. YDT şu an 80 soruda ortalama 75-76 net yapıyorum. TYT'de ise 65-70 civarındayım. Net dağılımlarım şu şekilde: Türkçe 30 civarı, matematik sınavın zorluğuna göre 15-25 arası, sosyal 13-14 civarı, fen ise 5-10 arası. İlk 5K hedefliyorum. Şu anlık günlük 4-5 saat çalışıyorum ve gelişimimi görebiliyorum. Ama sayısalcılardan örnek verecek olursak minimum 8 saat çalıştıklarını görünce acaba az mı çalışıyorum diye sorguluyorum. Sizce bu şekilde devam etmeli miyim yoksa çalışma saatimi arttırmalı mıyım?

YDT'yi bence denemelerle sürdürebilirsiniz. TYT'de ise matematik ve fene ağırlık vermelisiniz. Sosyal ve Türkçe deneme çözüp analiz ettikçe artacaktır. Sayısal ile dil bölümü farklı, biraz arttırabilirsiniz çalışma saatinizi.

YDT'yi bence denemelerle sürdürebilirsiniz. TYT'de ise matematik ve fene ağırlık vermelisiniz. Sosyal ve Türkçe deneme çözüp analiz ettikçe artacaktır. Sayısal ile dil bölümü farklı, biraz arttırabilirsiniz çalışma saatinizi.

Şu an YDT için dershane harici sadece arada bir kelime tekrarı ve haftada 1 deneme çözüyorum. TYT için ise dediğiniz gibi yapmam gerekiyor sanırım. Matematikte ve fende eksiğimin olduğu aşikâr.

Şu an YDT için dershane harici sadece arada bir kelime tekrarı ve haftada 1 deneme çözüyorum. TYT için ise dediğiniz gibi yapmam gerekiyor sanırım. Matematikte ve fende eksiğimin olduğu aşikâr.
Sayısalcı olarak YDT hakkında pek bilgim yok fakat bence yaptığınız yeterli olur, belki deneme sayısını 2 yapabilirsiniz. Matematiğe şimdiden başlamanızı öneririm, geometriyle paralel götürebilirsiniz. İlk 12 konu bittikten sonra da problemlere başlarsınız. Feni her dersten 1 ya da 2 kaynak kullanarak ve YouTube'dan bir hocanın oynatma listesini takip ederek halledebilirsiniz. Türkçede yanlışlarınız dil bilgisinden ise bir dil bilgisi kampını ve soru bankasını da bitirmenizi öneririm. Günlük paragraf çözmek de önemli. Sosyal için ise Apotemi'nin TYT Sosyal Konu Özeti kitabından okuyarak konu eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz. Her denemeden sonra her ders için analiz yapmak önemli. İlerleyince branş denemeleri çözmenizi de öneririm.

Sayısalcı olarak YDT hakkında pek bilgim yok fakat bence yaptığınız yeterli olur, belki deneme sayısını 2 yapabilirsiniz. Matematiğe şimdiden başlamanızı öneririm, geometriyle paralel götürebilirsiniz. İlk 12 konu bittikten sonra da problemlere başlarsınız. Feni her dersten 1 ya da 2 kaynak kullanarak ve YouTube'dan bir hocanın oynatma listesini takip ederek halledebilirsiniz. Türkçede yanlışlarınız dil bilgisinden ise bir dil bilgisi kampını ve soru bankasını da bitirmenizi öneririm. Günlük paragraf çözmek de önemli. Sosyal için ise Apotemi'nin TYT Sosyal konu özeti kitabından okuyarak konu eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz. Her denemeden sonra her ders için analiz yapmak önemli. İlerleyince branş denemeleri çözmenizi de öneririm.

Şu an dediklerinizin hepsini de eylül ayından beri uyguluyorum diyebilirim. Günlük 40 paragraf, 20 problem, kenan Kara'nın geometri kampını, fen dersleri için de aynı şekilde oynatma listelerini takip ediyorum. Geometri birkaç gün çalışmayınca bocalıyorum biraz zor geliyor. Denildiği gibi her gün çalışmak gerekiyor Geometri'yi. Bu arada Türkçede yanlışlarım dil bilgisinin aksine paragraf sorularından çıkıyor. Özellikle paragrafın yapısını bozan cümle, paragraf iki parçaya ayrılmak istenirse gibi sorular. Önümüzdeki 7 ay içerisinde bunları da halledeceğimi düşünüyorum.

Şu an dediklerinizin hepsini de eylül ayından beri uyguluyorum diyebilirim. Günlük 40 paragraf, 20 problem, kenan Kara'nın geometri kampını, fen dersleri için de aynı şekilde oynatma listelerini takip ediyorum. Geometri birkaç gün çalışmayınca bocalıyorum biraz zor geliyor. Denildiği gibi her gün çalışmak gerekiyor Geometri'yi. Bu arada Türkçede yanlışlarım dil bilgisinin aksine paragraf sorularından çıkıyor. Özellikle paragrafın yapısını bozan cümle, paragraf iki parçaya ayrılmak istenirse gibi sorular. Önümüzdeki 7 ay içerisinde bunları da halledeceğimi düşünüyorum.
Özellikle geometri ve problemleri sıkı tutmak lazım hocam. Fen netleriniz yavaş yavaş ilerledikçe artacaktır. Paragraf da malum, çözdükçe gelişiyorsunuz. Geometri de aynı şekilde. Çok rahat bir şekilde hallolur hepsi. Aksatmamak önemli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı