YKS için kaçıncı mezun yılınızdasınız?

İşe girerken kimse sizin ne zaman mezun olduğunuzu sormayacak. Üniversitenize, özgeçmişinize ve tecrübenize bakacak.
Bu arada eski açtığım konulardan da benim de mezunu düşündüğümü anlamışsınızdır.

5-6 kere iş görüşmesine gidip gelmiş bir arkadaşınız olarak yazıyorum. Ne zaman mezun olduğunuzu soruyorlar. Çoğu iş için genel konuşmak gerekirse üniversiteye bakmıyorlar üniversitenin iyi olması önemli değil sizin ne kadar yeterli olduğunuzla alakalı. Tecrübe konusunda haklısın her yer tecrübeli çalışan istiyor.
Sizin cv'nizi okuduklarında baktıkları ilk yerin lokasyon olduğunu biliyor muydunuz?
Daha pek çok kriter var ancak belli başlıları bunlar. Bir de uygunluk diye bir şey var. Siz o işte çok iyi olabilirsiniz ama iş veren için uygun olmalısınız, çalıştığınız şehir için uygun olmalısınız, iş arkadaşlarınız için uygun olmalısınız, vermek istedikleri ücret için uygun olmalısınız, erkek iseniz askerlikle bağınızın olmaması gibi pek çok uygunluk kriteri de var.
Son olarak bir de referans olayı var. Referansınız varsa CVniz kalan CV'ler arasından seçilip öncelikle görüşmeye çağırılırsınız. Tabii bu özel sektör için geçerli. Devlette çalışmak istiyorsanız KPSS yeterli.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kafam çok karışık. Bir saat önce "Yaparım lan bunu, sınavı öteki tarafa kavuştururum lan ben!" derken bir saat sonra ciddi şekilde gözümden yaş düşüyor. O kadar çalıştım ama ne olur ne olmaz bilmiyorum. Bu yıl çok kötü şeyler yaşamama rağmen çalışmayı durdurmadım. 1 ayım hastanede gitti zaten 2 ay özel bir sebepten gitti. Okulum da sağ olsun 2-3 ay çapsızlıkları ile uğraştım. Bana kalan çok az. Ama gene de savaşacağım. Buradaki kardeşlerimin neredeyse hepsi de gerçekten çalışmıştır. Onlar için dileğim hak ettikleri yerlere tekte ulaşmaları. Birbirimize dua edelim değerli kardeşlerim, kıymetli dostlarım. Bir daha diyeyim, başarılar dilerim.

İlk defa üniversite sınavına giriyorum.

Bana gülenler olacaktır ama hedefim ilk 100 bin arkadaşlar. Acı gerçek...
 
Son düzenleme:
Seneye gireceğim, hedefim 11k ile BAU yazılım mühendisliği. Aslında İTÜ bilgisayar istiyordum ama o hedef bana çok uzak geliyor, çalışmaya bu sene başlayacağım için geleceğini sanmıyorum. Temelim fena değil, netlerim de kötü değil ama göreceğiz bakalım...
Tam burslu düşünüyorsanız kendinizi şimdiden iyi çalışmaya hazırlayın derim. Malum, belirli ortalamanın altına düşerseniz bursu kesiyorlar. Belki biliyorsunuzdur, öyleyse ufak bir hatırlatma olsun.
 
Tam burslu düşünüyorsanız kendinizi şimdiden iyi çalışmaya hazırlayın derim. Malum, belirli ortalamanın altına düşerseniz bursu kesiyorlar. Belki biliyorsunuzdur, öyleyse ufak bir hatırlatma olsun.
100% Burslu kazanmayı hedefliyorum. Bu yaz 11. sınıf eksiklerimi kapatacağım. Zaman kalırsa fene de bakarım.
 
100% Burslu kazanmayı hedefliyorum. Bu yaz 11. sınıf eksiklerimi kapatacağım. Zaman kalırsa fene de bakarım.
Fizik için aynı şeyi pek söyleyebilir miyim bilmiyorum ama, Kimya ile Biyoloji derslerini rahatlıkla halledebilirsiniz. Tabii fiziği de elden bırakmayın.
Şimdiden kolaylıklar diliyorum, umarım hedefinize ulaşırsınız. Başarılar 🙂
 

Geri
Yukarı