YKS ile öğrenci alınan açık öğretim fakültesine girmek

Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Başlık çok uzun oldu ancak bu soruyu başka türlü nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Bildiğiniz üzere 2. üniversite kapsamında başka bir üniversitede okurken kayıt olunabilen açık öğretim fakülteleri var. Bir de bu kapsam da kayıt olunamayan, sadece sınavla alan açık öğretimler var. Mesela elektrik üretimi ve dağıtımı önlisans programı gibi. Merak ettiğim şey, acaba üniversite sınavına girip kazanırsak bu bölümlere 2. üniversite okur gibi yani asıl üniversitemiz ile senkronize bir şekilde devam edebilir miyiz? Bilen varsa açıklarsa sevinirim.

Soruyu yanlış anlamış olabilirim ama yine de cevaplayayım. Önlisans bölümünde halihazırda üniversitede okuyorsan sadece lisans bölümüne kayıt yaptırabilirsin. Daha açıklayıcı olursam 2 yıllık okuyorsan 2 yıllık bölüme giremezsin, aynı şekilde 4 yıllık okuyorsan başka bir 4 yıllığa kayıt yapamazsın.

Soruyu yanlış anlamış olabilirim ama yine de cevaplayayım. Önlisans bölümünde halihazırda üniversitede okuyorsan sadece lisans bölümüne kayıt yaptırabilirsin. Daha açıklayıcı olursam 2 yıllık okuyorsan 2 yıllık bölüme giremezsin, aynı şekilde 4 yıllık okuyorsan başka bir 4 yıllığa kayıt yapamazsın.
Spesifik olarak örnek vereyim: 4 yıllık lisans okuyorum ve 2 yıllık bir önlisans'a kayıt olmak istiyorum. Normal şartlarda 2 örgün eğitime aynı anda kayıt olunamadığını biliyorum ama birisi açık öğretim.

Spesifik olarak örnek vereyim: 4 yıllık lisans okuyorum ve 2 yıllık bir önlisans'a kayıt olmak istiyorum. Normal şartlarda 2 örgün eğitime aynı anda kayıt olunamadığını biliyorum ama birisi açık öğretim.
Devam zorunluluğu yoksa sorun olmaz sanırım.

Devam zorunluluğu yoksa sorun olmaz sanırım.
Bahsettiğim bölüm de bu hocam: Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı | Anadolu Üniversitesi
Yazın yapılan laboratuvar çalışmaları var. Onlar çok ilgimi çekiyor. 1. üniversite kaydıma zararı dokunmayacaksa bu bölüme kaydolup yazınki laboratuvarları falan görmek istiyorum. Kulağa çok saçma geliyor olabilir ama bilim çocuk dergileriyle büyümüş birisi olarak hiç gerçek bir laboratuvara gidememek hep üzdü beni.
Olabilir diye biliyorum bir arkadaşımın abisi uluslararası ilişkiler okurken aynı zamanda açıktan dış ticaret okumuştu.
Ufak bir fark var ama arada. Dış ticaret'e 2. üniversite yöntemiyle kayıt olunabiliyor. Benim bahsettiğim bölüm sadece YKS ile alıyor. Onun için %100 emin olamadım.

Bahsettiğim bölüm de bu hocam: Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı | Anadolu Üniversitesi
Yazın yapılan laboratuvar çalışmaları var. Onlar çok ilgimi çekiyor. 1. üniversite kaydıma zararı dokunmayacaksa bu bölüme kaydolup yazınki laboratuvarları falan görmek istiyorum. Kulağa çok saçma geliyor olabilir ama bilim çocuk dergileriyle büyümüş birisi olarak hiç gerçek bir laboratuvara gidememek hep üzdü beni.

Ufak bir fark var ama arada. Dış ticaret'e 2. üniversite yöntemiyle kayıt olunabiliyor. Benim bahsettiğim bölüm sadece YKS ile alıyor. Onun için %100 emin olamadım.
Öğrenci işleri kesin bilgi verir sana, ara konuş bi'. Ayrıca her üniversitenin laboratuvarı bir değil ne yazık ki, beklentini çok yükseltme yoksa üzülürsün.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı