YKS matematiğe sıfırdan nasıl çalışılır?

Onur T

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, matematiğim tam bir sıfır. Bıyıklı Matematiğin temel atma kampına başlayacağım ancak ondan sonra TYT ve ardından AYT matematiğe kimden çalışmalıyım konusunda aklımda soru işaretleri var. TYT 'de Bıyıklı Matematik'ten devam etmeyi düşünüyorum ancak AYT de Eyüp B. hocayı sık sık duyuyorum. Dediğim gibi matematikte sıfırım hiç kendimi vererek dinlememişimdir. TYT'yi Bıyıklı'dan dinlerken AYT'yi Eyüp B. 3D VDD'den dinlersem bana çok ağır gelir mi veya sizce TYT ve AYT için nasıl bir yol izlemeliyim?

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ağır gelir. Video izleyerek zaman kaybetmek yerine kolay bir test kitabı al çözemediğin her soruyu nasıl çözeceğini öğren. Bu sırada matematiğin temellerini de öğrenirsin. Biyoloji değil bu izleyerek anlayasın, video bitince kafandan uçar gider her şey.

Ağır gelir. Video izleyerek zaman kaybetmek yerine kolay bir test kitabı al çözemediğin her soruyu nasıl çözeceğini öğren. Bu sırada matematiğin temellerini de öğrenirsin. Biyoloji değil bu izleyerek anlayasın, video bitince kafandan uçar gider her şey.

Hocam dediğim gibi tamamen sıfırım ondan dolayı kitabı açtığımda kendim bir şeyler yapsam da kafam basmıyor ondan dolayı konuyu bir hocadan dinlemek istedim.

Merhaba, matematiğim tam bir sıfır. Bıyıklı matematiğin temel atma kampına başlayacağım ancak ondan sonra TYT ve ardından AYT matematiğe kimden çalışmalıyım konusunda aklımda soru işaretleri var. TYT'de bıyıklı matematik'ten devam etmeyi düşünüyorum ancak AYT de Eyüp b. Hocayı sık sık duyuyorum. Dediğim gibi matematikte sıfırım hiç kendimi vererek dinlememişimdir. TYT'yi bıyıklı'dan dinlerken AYT'yi Eyüp b. 3D Vdd'den dinlersem bana çok ağır gelir mi veya sizce TYT ve AYT için nasıl bir yol izlemeliyim?

Şimdiden teşekkürler.

1. YouTube'dan bir tane kurs bul dinle notlarını al. (hangi hoca olduğu sana kalmış hangisini dinlerken keyif alıyorsan ondan devam et. Ya da 2 farklı hocadan aynı konuyu dinleyerek de hem farklı bakış açısı kazanır hem de tekrar etmiş olursun)
  2. Sonra notlarını tekrar et. Tekrar etmekten kastım yeni bir deftere yaz. Yazmak okumaktan daha kalıcıdır. Tekrar ederken not aldığın soruları çözümüne bakmadan çözmeye çalış. Eğer yapamıyorsan o anda 5-10 dk boyunca gözünü kapatıp hoca bunu nasıl çözdü diye hatırlamaya çalış. Yine mi yapamadın. O zaman bak ama o soruya ertesi gün tekrar bak.
  3. Soru bankasında test çözmeye çalış. Baktın sorularda kalem oynatamıyorsun. O zaman her bölümde 1-2 testi birisine(arkadaşın olur hocan olur fark etmez) çözdür. Bunların çözümlerinin de notunu al. Sonra bunlar 2. adımdaki gibi çözümlerine bakmadan çözmeye çalış. İlk tıkandığında hemen çözüme bakma, yine o nasıl çözmüştü diye hatırlamaya çalış.
  4. Artık çözümü olmayan diğer testleri kendi başına soruları çözmeye. Soru çözerken aklına gelen ilk adımı yaz, yanlış dahi olsa yazmaktan çekinme zamanla hangi soru nasıl çözülüyor bileceksin. Ama ilk başta sabır ve disiplin önemli.
  5. Yanlış yaptığın soruları tekrar bak başkasına çözdürmeden önce. Yine yanlış yapıyor isen, boş bıraktığın sorular ile yardım al. Ve en önemlisi buradaki soruları kenara not et ve tekrar çöz. Bu sorular senin matematiğini geliştirecek.

Öğrenme üzerine bir dipnot: Bir konuyu öğrenmek ne kadar tekrar ettiğin ile alakalıdır. Sıfır iken ilk defa okuduğunda aklında bir şeyler kalır. Tekrar ettiğinde biraz daha kalır. Bu konu ile alakalı sorular çözdüğünde daha çok kalır. En son konuyu birisine anlatmaya başladığında, artık detayları öğrenmeye başlarsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı