YKS net yükseltmek için hangi dersleri çalışmalı?

Furkan 11

Hectopat
Arkadaşlar selam. Biliyorsunuz ki Haziran'da YKS 2025 var ve ben 12. sınıfım, çok büyük hedeflerim olduğunu düşünmüyorum. YKS net hesaplama sitelerinden diploma notumu ve bazı tahmini netleri girdim çıkan sonuçlar da idare eder gibiydi. TYT matematikten 15-20 net civarı TYT türkçeden 25-30 net civarı TYT Sosyal'im iyi fakat yine de 15 net ve üstü TYT fende ise 5-10 net civarı yapmak istiyorum. AYT de ise hem eşit ağırlık hem sayısal çözeceğim, eşit ağırlık kısmında tarih ve coğrafyam iyi oralarda kendime güveniyorum, edebiyat kısmında ise 10 net ve üstü yapmak istiyorum. AYT fende toplam 10 net ve AYT matematikdede 10 net gibi rakamlar yapmak istiyorum. 6 ayım var sizce zor mu ve bu netleri en kolay çıkarmak için hangi garanti konulara çalışmalıyım? Çok uzun bir yazı oldu okuduğunuz için teşekkür ederim hakkınızı helal edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Matematik kesinlikle seni inanılmaz taşır. YKS de belirli binliklerde yığılmalar meydana geliyor. Bu yığılmaları delip geçen ders ise tyt ve ayt matematik oluyor. Bunun haricinde tyt türkçe de en az 30 net yapılınca harika bir etki sağlar.
Eğer ayt de sayısal kısıma bakarsan da matematiğin yanında fizik seni taşır.

Matematik kesinlikle seni inanılmaz taşır. YKS de belirli binliklerde yığılmalar meydana geliyor. Bu yığılmaları delip geçen ders ise TYT ve AYT matematik oluyor. Bunun haricinde TYT Türkçe de en az 30 net yapılınca harika bir etki sağlar.
Eğer AYT de sayısal kısma bakarsan da matematiğin yanında fizik seni taşır.

Fizik zor hocam bir de çok yüksek hedeflerim yok neler yapabilirim başka.

O halde hocam,
  • Netlerini koru, düşürme. Bunun içinde konu tekrarları yapman lazım. 10 konu varsa 6 tanesini iyi bir şekilde bil yeter.
  • Türkçe konusunda dil bilgisi çalışmayı ihmal etme ama sana tavsiyem bu çalışmayı 2. dönem yapabilirsin.
  • TYT de din sosyal bilgiler kısmından mümkün olduğunca soru kaçırmayın hocam, bu kısımlara iyi bir şekilde çalışın yeter ki çünkü net sayınızı burası da etkileyecek.
  • Hedefler yüksek olmasa bile çalışmak maalesef şart. Bunun için de en iyi yol tekrar dan geçer kısacası hocam. Şuan bildiğiniz konuları unutmamak için bunları sağlama almanız lazım. Yeni konular öğrenirken de korkmamak lazım.
  • Bu konuda geometri öneririm. İlk başta zorlanırsınız ama geometri çözdükçe gelişirsin. İstersen geometrin inanılmaz iyi olsun ama 2-3 ay geometrinin yüzüne bakmazsan soruları tek tek kaçırırsın. Bunun için iki tane soru bankası bir tane de geometri deneme alın hocam. Üçgenler kısmı zorlar insanı. Bu kısma sabırlı bir şekilde çalışırsanız önünüzde kimse duramaz ve net artışınız istediğiniz gibi olur.
  • Tekrar önemli demiştim. Bunun içinde sadece konu tekrarı ile tekrar olmaz. İki tane test kitabınız varsa bir tanesinden ilerleyin. 3-4 hafta sonra ikinci test kitabından ilk konulardan başlayın ve asla aynı konudan ilerlemeyin ki sürekli eski konuların tekrarını yapabilir olun.
YKS gözünüzü korkutmasın hocam, sadece günde 3 saat çalışarak beklediğinizden daha iyisini de yapabilirsiniz. (tavsiyem 4 saat çalışmak.)
YKS sınavı sadece çalışmasını bilene kolay gelir. Benim dediğim yöntemler önemliydi ancak sizin de ek olarak, sizin çalışma şeklinize göre ayarlanmış yöntemleriniz, kısa yollarınız varsa mutlaka zaman kaybetmeden yapın.
İyi çalışmalar dilerim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı