YKS sonrası MacBook Air M4 alınmalı mı?

Daha fazla  
Evet, kafamı kurcalayan soru bu. YKS ardından MacBook Air M4 almayı düşünüyorum. Param hazır ve tek bekleme nedenim YKS ki o da ders aksamasın diye değil. Anlayacağınız beklemek ile almak bana bir şey fark ettirmiyor. Normalde bekleyecektim ama bu ay ortaya çıkan “ramflation” gözümü korkutmaya başladı. Fiyatı artar korkusuyla şimdi almak istiyorum cihazı ama bir yandan da 2026 baharında çıkacak olan M5 Air’lar kafamı kurcalıyor. Sizce ne yapmalıyım?

Ramflation nedir hocam?

Evet, kafamı kurcalayan soru bu. YKS ardından MacBook Air M4 almayı düşünüyorum. Param hazır ve tek bekleme nedenim YKS ki o da ders aksamasın diye değil. Anlayacağınız beklemek ile almak bana bir şey fark ettirmiyor. Normalde bekleyecektim ama bu ay ortaya çıkan “ramflation” gözümü korkutmaya başladı. Fiyatı artar korkusuyla şimdi almak istiyorum cihazı ama bir yandan da 2026 baharında çıkacak olan M5 Air'lar kafamı kurcalıyor. Sizce ne yapmalıyım?

MacOS'a alışık değilseniz biraz üzebiliyor, arkadaşım geçenlerde aldı ancak MacOS'u beğenmedi. 43'e aldığı makineyı 20 günlük diye 39'a koydu.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM fiyatları son zamanda yapay zeka kaynaklı arz talep dengesizliğinden fırladı ya inflation ve ram kelimelerini birleştirip “ramflation” dediklerini gördüm ben de öyle kullandım hocam.

MacOS'a alışık değilseniz biraz üzebiliyor, arkadaşım geçenlerde aldı ancak MacOS'u beğenmedi. 43'e aldığı makinayı 20 günlük diye 39'a koydu.
Hocam alışık değilim ama benle aynı kafada ve aynı kullanım alışkanlıklarına sahip bir arkadaşım geçti ve gayet memnun. Ondayken elime alıp baktım falan da yani pişman olacağımı sanmıyorum. Ayrıca telefonum da Apple olduğundan ekosistem olarak da memnun eder sanıyorum.

RAM fiyatları son zamanda yapay zeka kaynaklı arz talep dengesizliğinden fırladı ya inflation ve ram kelimelerini birleştirip “ramflation” dediklerini gördüm ben de öyle kullandım hocam.

Hocam alışık değilim ama benle aynı kafada ve aynı kullanım alışkanlıklarına sahip bir arkadaşım geçti ve gayet memnun. Ondayken elime alıp baktım falan da yani pişman olacağımı sanmıyorum. Ayrıca telefonum da Apple olduğundan ekosistem olarak da memnun eder sanıyorum.
Ben de M4 kullanıyorum hocam şahsen güzel, sıfır gibi bir takıntınız yoksa, arkadaşımın sahibinden postunu paylaşabilirim bu arada.

Evet, kafamı kurcalayan soru bu. YKS ardından MacBook Air M4 almayı düşünüyorum. Param hazır ve tek bekleme nedenim YKS ki o da ders aksamasın diye değil. Anlayacağınız beklemek ile almak bana bir şey fark ettirmiyor. Normalde bekleyecektim ama bu ay ortaya çıkan “ramflation” gözümü korkutmaya başladı. Fiyatı artar korkusuyla şimdi almak istiyorum cihazı ama bir yandan da 2026 baharında çıkacak olan M5 Air’lar kafamı kurcalıyor. Sizce ne yapmalıyım?
Eğer üniversitede not tutmak için alacaksanız MacBook yerine tabletlere bakmanız daha iyi olacaktır. Oyun için almayacaksanız ve sadece okuldayken not tutmak için değil genel kullanım için alıyorum derseniz şimdi almanız en mantıklısı çünkü hem fiyatlar yerinde durmuyor ki dediğiniz ramflation buna bir örnek, hem de oyun oynamayacağınız bir laptop dikkatinizi çok dağıtmayacağından sıkıntı olmayacaktır.

Ben de M4 kullanıyorum hocam şahsen güzel, sıfır gibi bir takıntınız yoksa, arkadaşımın sahibinden postunu paylaşabilirim bu arada.
Hocam gidip bakamayacağım için 2. el almam sanırım, teşekkür ederim.

Eğer üniversitede not tutmak için alacaksanız MacBook yerine tabletlere bakmanız daha iyi olacaktır. Oyun için almayacaksanız ve sadece okuldayken not tutmak için değil genel kullanım için alıyorum derseniz şimdi almanız en mantıklısı çünkü oyun oynamayacağınız bir laptop dikkatinizi çok dağıtmayacaktır.
Hocam zaten elimde laptop var oyun da oynuyorum ama çalışma düzenim sağlam. Amacım not tutmak değil. Mühendislik okuyacağım. AI tabanlı projeler olsun yazılım geliştirme olsun o amaçlı kullanacağım şuan elimdeki cihazı kullandığım gibi. Eğer not tutacak olsaydım yeni bir cihaz almazdım zaten. Yapay zeka ve fizik tabanlı simülasyon kısmında ekran kartına ihtiyacım oluyor ama benim şuanki laptopta sadece iGPU var.

Hocam zaten elimde laptop var oyun da oynuyorum ama çalışma düzenim sağlam. Amacım not tutmak değil. Mühendislik okuyacağım. AI tabanlı projeler olsun yazılım geliştirme olsun o amaçlı kullanacağım şu an elimdeki cihazı kullandığım gibi. Eğer not tutacak olsaydım yeni bir cihaz almazdım zaten. Yapay zeka ve fizik tabanlı simülasyon kısmında ekran kartına ihtiyacım oluyor ama benim şu anki laptopta sadece iGPU var.

Yapay zeka ve görüntü işleme alanında çalışan birisi olarak söylüyorum. GPU şart MacBook ne kadar rahat kullanım kolaylığı sağlayan bir cihaz olsa da harici olarak iyi bir GPU Server'a ya da halihazırda el altında iyi bir GPU'ya sahip ikinci bir cihazın yok ise MacBook bana sadece lüks bir oyuncak gibi geliyor.

Yapay zeka ve görüntü işleme alanında çalışan birisi olarak söylüyorum. GPU şart MacBook ne kadar rahat kullanım kolaylığı sağlayan bir cihaz olsa da harici olarak iyi bir GPU Server'a ya da halihazırda el altında iyi bir GPU'ya sahip ikinci bir cihazın yok ise MacBook bana sadece lüks bir oyuncak gibi geliyor.
Hocam çok ağır işler yapmayacağım. YOLO modeli eğitmek, 5-10 milyar paramlı LLM kullanmak falan benim uğraşacağım kısım. Zaten iyi bir GPU’lu sistemin olsa da üniversitede yurtta pek hoş olmaz sanırsam.😅

Hocam zaten elimde laptop var oyun da oynuyorum ama çalışma düzenim sağlam. Amacım not tutmak değil. Mühendislik okuyacağım. AI tabanlı projeler olsun yazılım geliştirme olsun o amaçlı kullanacağım şuan elimdeki cihazı kullandığım gibi. Eğer not tutacak olsaydım yeni bir cihaz almazdım zaten. Yapay zeka ve fizik tabanlı simülasyon kısmında ekran kartına ihtiyacım oluyor ama benim şuanki laptopta sadece iGPU var.
Eğer öyleyse fiyatlar değişmeden almanız en sağlıklısı olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı