Merhaba arkadaşlar. YKS öğrencisiyim. Önümüzdeki hafta nasipse sınava gireceğim.
Tembelliğimden dolayı sene boyu düzensiz çalıştım. 1 buçuk ay önce de sadece TYT'ye çalışıp bilgisayar programcılığı bölümüne yerleşmeye karar verdim. Asıl istediğim bölüm bilgisayar mühendisliği. Bu sene mezuna kalmak gibi bir lüksüm yok. Bir daha bu cefayı çekemem. Ailem pek sıcak bakmadı bu duruma açıkçası. Hedefinden vazgeçiyorsun, millet yapıyor da sen nasıl yapamıyorsun gibi gibi söylentiler dolaşmakta sürekli. Tutturdular 4 senelik okuyacaksın diye. Ben de TYT'ye girip 2 seneden sonra DGS sınavı ile mühendisliğe geçeceğim zaten 2 senelik okuma amacım da bu diyorum. Fakat daha da sinir yapıyorlar.
Böyle oldukça benim motivasyonum, kendime olan güvenim, gelecek kaygım azalıyor. Şurada sınava 10 gün kaldı adam gibi ciddiye alıp deneme bile çözemiyorum, zorla oturuyorum resmen. Çok sıkıldım artık. Olsun da bitsin yani. Netlerim zaten rezalet. Matematiğe abanmam lazım. Netlerim yerlerdei ne yapacağım bilmiyorum. Tek ümidim DGS veya 2 senenin sonunda yurt dışında buraya yakın masraflarla okumak.
Yani bana ne önerirsiniz, ne yapayım? Gerçekten çok sıkıldım. Şurada bana yazılım ile ilgili bir yetenek sınavı yapsalar en iyi yerlere giderim eminim buna. En azından çalışırken zevkle çalışırım. Ama mevcut eğitim sistemine kafa yapımın uymaması beni geride bırakıyor. Önerilerinizi, fikirlerinizi yazarsanız çok sevinirim. En azından umut olur. Dertleşmiş oluruz. İyi sosyaller.