YKS stresiyle başa çıkmak için tavsiyeler

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 3100 / SAPPHIRE NITRO+ RX 5500XT SE 8GB / JAMES DONKEY Sata JD480 / Gigabyte B450M H / Apacer Panther 16 GB 3000 mhz / Power Boost VK-T01B 650W 80+Bronz
Meslek
Yazılım Geliştirici, Bilgisayar Teknikeri
Merhaba arkadaşlar. YKS öğrencisiyim. Önümüzdeki hafta nasipse sınava gireceğim.

Tembelliğimden dolayı sene boyu düzensiz çalıştım. 1 buçuk ay önce de sadece TYT'ye çalışıp bilgisayar programcılığı bölümüne yerleşmeye karar verdim. Asıl istediğim bölüm bilgisayar mühendisliği. Bu sene mezuna kalmak gibi bir lüksüm yok. Bir daha bu cefayı çekemem. Ailem pek sıcak bakmadı bu duruma açıkçası. Hedefinden vazgeçiyorsun, millet yapıyor da sen nasıl yapamıyorsun gibi gibi söylentiler dolaşmakta sürekli. Tutturdular 4 senelik okuyacaksın diye. Ben de TYT'ye girip 2 seneden sonra DGS sınavı ile mühendisliğe geçeceğim zaten 2 senelik okuma amacım da bu diyorum. Fakat daha da sinir yapıyorlar.

Böyle oldukça benim motivasyonum, kendime olan güvenim, gelecek kaygım azalıyor. Şurada sınava 10 gün kaldı adam gibi ciddiye alıp deneme bile çözemiyorum, zorla oturuyorum resmen. Çok sıkıldım artık. Olsun da bitsin yani. Netlerim zaten rezalet. Matematiğe abanmam lazım. Netlerim yerlerdei ne yapacağım bilmiyorum. Tek ümidim DGS veya 2 senenin sonunda yurt dışında buraya yakın masraflarla okumak.

Yani bana ne önerirsiniz, ne yapayım? Gerçekten çok sıkıldım. Şurada bana yazılım ile ilgili bir yetenek sınavı yapsalar en iyi yerlere giderim eminim buna. En azından çalışırken zevkle çalışırım. Ama mevcut eğitim sistemine kafa yapımın uymaması beni geride bırakıyor. Önerilerinizi, fikirlerinizi yazarsanız çok sevinirim. En azından umut olur. Dertleşmiş oluruz. İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum selam. 4 yıllık bir lisans programına yerleştikten sonra ikinci üniversite muhabbeti kapsamında Anadolu Üniversitesi,İstanbul Üniversitesi gibi bu programı yapan üniversiteler sayesinde Bilgisayar Programcılığı'nı da okuyabiliyorsun ve bu diplomayla DGS'ye girebilme şansın oluyor diye biliyorum. Bunu bir araştır.

DGS stresini çekmektense bir kez daha YKS hazırlan bence. Ama mezuna kalamam dediğin için yapacak bir şey kalmamış. Yapabildiğini yap, programcılık yaz.

Anladım hocam ama maalesef 4 yıllığa geçmem için AYT yapmam gerek. O bende 0. Yine de teşekkür ederim.
DGS stresini çekmektense bir kez daha YKS hazırlan bence. Ama mezuna kalamam dediğin için yapacak bir şey kalmamış. Yapabildiğini yap, programcılık yaz.

Dediğim gibi hocam. Bu sene yerleşmem gerek. Yapabildiğimi yapacağım. Hayırlısı.

DGS sınavını yapanın açıkçası AYT sınavını da yapabileceğini düşünüyorum. Aileni al karşına, anlat durumu. Bir sene daha şans iste, öylesine iki senelik bölüm okuma be kardeşim.

Aynı durumdayız. Allah yardımcın olsun bro.

Hepimizin hocam.
DGS sınavını yapanın açıkçası AYT sınavını da yapabileceğini düşünüyorum. Aileni al karşına, anlat durumu. Bir sene daha şans iste, öylesine iki senelik bölüm okuma be kardeşim.

Hocam çok haklısınız. Ancak artık ben de bıktım. Onlar bir şekilde saygı duyarlar izin verirler. Ama ben artık sıkıldım gerçekten. Yine bu döngüye girmek istemiyorum. En azından DGS sınavı AYT kadar boğucu değil. Matematik yapıp bitiriyorsun işi. Tabii ki rekabet olayı var yerleşmek zor. Ama hiçbir şey kolay değil. Çabalayıp altından kalkacağım bir şekilde.

Karar verdiysen bana bir şey demek düşmez de tek diyeceğim anlık kararlar verip sonradan umarım pişman olmazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…