YKS tercih listesinden 13. tercih silinmeli mi?

RTX3060ASUS

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar ben sayısalda 200k yaptım ve Ankara'da okumak istediğim için vakıf üniversitelerde tercih yapacağım. İlk 2 tercihim hayal bölümler belki gelir diye yazdım 70k ile kapatmış. Ondan sonraki 13. tercihe kadar cidden gelse mutlu olacağım bölümler ve üniversiteler yazdım. Fakat 13. tercihim bölüm yine istesem de okulu pek istemiyorum ve tercih listesini yaparken çok takılmasam da bugün sabah çok takıldım ve şu an son gün çıkarıp çıkarmamak arasında gidip geliyorum sizden de yardım istiyorum gelme ihtimali var mı? Sizce istemesem de o bölüm gelirse gitmeli miyim ya da mezuna mı kalmam lazım? Ne yapacağım? Çok kararsızım; içimden listeden silmek geliyor ama mezuna kalma korkum yüksek. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer kendi sıralamana yakın bölümler yazdıysan 13.sıradan önce o bölüme kalmadan girersin zaten. Eğer hiç istemediğin bir yerse sil ama benim tahminim zaten en kötü 12.sıradakine yerleşeceğin yönünde. Mesela örnek olarak 10.sırada yazdığın yer senin puanından baya aşağıdaysa ona girersin zaten. 13'e gelene kadar çok yol var. Tercih sonuçları ne zaman açıklanıyor bu arada ? Hayırlı olsun şimdiden.

Selamlar ben sayısalda 200k yaptım ve Ankara'da okumak istediğim için vakıf üniversitelerde tercih yapacağım. İlk 2 tercihim hayal bölümler belki gelir diye yazdım 70k ile kapatmış. Ondan sonraki 13. tercihe kadar cidden gelse mutlu olacağım bölümler ve üniversiteler yazdım. Fakat 13. tercihim bölüm yine istesem de okulu pek istemiyorum ve tercih listesini yaparken çok takılmasam da bugün sabah çok takıldım ve şu an son gün çıkarıp çıkarmamak arasında gidip geliyorum sizden de yardım istiyorum gelme ihtimali var mı? Sizce istemesem de o bölüm gelirse gitmeli miyim ya da mezuna mı kalmam lazım? Ne yapacağım? Çok kararsızım; içimden listeden silmek geliyor ama mezuna kalma korkum yüksek. Sizce ne yapmalıyım?

Bölüm ne. Eğer istemiyorsan yazma yani 4 yıl okuyacaksın.

Eğer kendi sıralamana yakın bölümler yazdıysan 13.sıradan önce o bölüme kalmadan girersin zaten. Eğer hiç istemediğin bir yerse sil ama benim tahminim zaten en kötü 12.sıradakine yerleşeceğin yönünde. Mesela örnek olarak 10.sırada yazdığın yer senin puanından bayağı aşağıdaysa ona girersin zaten. 13'e gelene kadar çok yol var. Tercih sonuçları ne zaman açıklanıyor bu arada? Hayırlı olsun şimdiden.

Bende o şekilde düşünüyordum ama ya o gelirse diye endişeye kapıldım ve sildim mesajınızı gördüm ama cevap yazamadım içimi rahatlattı biraz bu düşünce teşekkür ederim. Kesin bir tarih maalesef ki yok 1 Eylül'e kadar açıklanması bekleniyor.

Şöyle düşün en kötü ihtimal açıkta mı kalayım bu bölüme mi gideyim.
Bu bölüm çıkarsa keşke yazmasaydım, keşke XXX yazsaydım ya da mezuna bıraksaydım diyeceksen çıkar.

Mezuna kalmak daha güzel geliyor o üniversiteye göre.

Bölüm ne. Eğer istemiyorsan yazma yani 4 yıl okuyacaksın.

Bölüm makine mühendisliği ama sorun bölümde değil üniversitede yani o bölüme dair 2 3 tercih yaptım ama üniversitesi çok kafamı karıştırdı yani isim vermek istemiyorum ama cidden AVM gibi bir okul kendi şahsi fikrimce.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı