Yaşımdan dolayı güncel olmayan bilgileri atlayarak çalışma taktikleri vermeye çalışacağım. 2007 EA-2 2438.siyim.
Yapacağınız ilk iş başta geçmiş sınavların sonra da güvenilir kaynakların denemelerinin çıktısını alarak saat tutarak deneme yapmak olmalı. En azından 15 günde bir defa deneme yapmalı ve bunu sıklaştırarak devam etmelisiniz.
- Bu size eksik olduğunuz konuları
- Yapamadığınız soru tarzlarını
- Zamanınızı doğru kullanmayı
belirlemenize ve üzerine eğilmenize olanak sağlayacak. Lütfen soru kitapçığını ve işaretleme kağıdını doldurun. (Varsa) Kaydırma, yanlış işaretleme gibi eksiklerinizi görmenize ve o kasınızı da geliştirmeniz gerektiğini söylecek.
Bildiğiniz konudan 1200 soru çözseniz de gelişmeyeceksiniz. Ama bu sizin sınavda tepki sürenizi azaltacak ve diğer sorulara daha fazla vakit ayırmanızı sağlayacak. Soru çözmekten deneme yapmaktan hiç imtina etmeyin.
Bununla birlikte etrafımdaki kişilerden de benzer istekte bulunanlar oluyor. Genelde soruları okuyup anlamadıkları için çok yanlış yapıyorlar. Soruların cevaplarını bilmek yeterli olmuyor anlama kabiliyetinizi de geliştirmenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
Öncelik sıranız;
- Deneme yapmak
- Eksik konu-soru kalıplarına çalışmak
- Tekrar etmek olabilir.
2016'da KPSS'yi aile evinde çalışmak durumunda kaldım. Deneme yaparken evde hiç gürültü çıkmıyordu. Ailem bu konuda çok yardımcı oldu. Günde 4 saat çalışarak, 2+6 konu tamamlamaya çalıştım. Atanamadım o ayrı hikaye
İlgilenenler için kpss 36 odaklı çalışma sebebim, Uluslararası İlişkiler mezunuyum.