YKS'de derece yapmak için günde kaç saat ders çalışılmalı?

Enver311

Femtopat
Günlük ders çalışma sürem 2-3 veya 3-4 saat arası bir şey. Daha 9.sınıftayım. Üniversite için uçak mühendisliği bölümünü çok istiyorum. Ancak maalesef aptallığımdan ortaokulda hiç ders çalışmadığım için ortalama genelim 81-83 gibi bir şeydi ve çok pişman olduğumu belirtmeliyim. Şu anda gittiğim Anadolu lisesinin OBP ortalaması 75-80 civarı. Okuldaki olan herkes zeki değil ve okulda öğretmenlerin 99%'si beni seviyor, zeki olduğumu ve potansiyelimin olduğunu söylüyor. YKS sınavında okulumun bu kusuru bir sorun oluşturur mu? Soru düzeyleri açısından falan ve günlük ders çalışma saatimi arttırmalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok çalışmadan ziyade verimli çalışmak bence önemli. 6 saat verimli bir şekilde çalışmak. 12 13 saat boyunca çalışmaktan iyidir bence.

Ders çalışma düzenin hakkında pek yorum yapamam çünkü bende çalışkan değildim ama istediğim yeri kazandım şükür.
Okulun sıkıntı yapıcağını sanmıyorum sadece diğerleri çalışmıyor diye sende çalışmamazlık yapma. Baktın arkadaşların her gün ortamlara çağırıyor ders çalışmana mani oluyor direk açığa aldır 12. veya 11. sınıfta. Lise hayatınıda yaşamayı unutma eğlencene bak derslerinede çalış.

Tamamen senin verimine bağlı. Temelim vardı ve son 1 ayda çalışıp 30k yaptım. Herkes 1 ayda imkansız diyordu. Ama gayet mümkün her şey.

Ortamlara falan öyle şeylere çağırdıkları yok. Hatta genellikle hiç kimseyle konuşmuyorum ve açığa geçmeyi de düşünmüyorum çünkü sınıfta kalma gibi bir durumum yok. Asıl merak ettiğim şey okulun düzeyinin benim gelecek eğitim hayatımda bir sorun oluşturur mu? Eğer oluşturursa sene sonunda daha üst düzey bir liseye nakil mi olmalıyım.

cvnde liseye dikkat edilmiyor en azından benim sektörümde öyle şuan dikkat edende duymadım hatta çoğu şirkette transkirpte bile bakılmadıkları oluyor mülakatı geçtiysen ve okuduğun yer önemli çoğu şirkette şuan ve tabikide en önemlisi deneyim.
Daha üst düzey liseye nakil olman daha iyi olabilir ama kariyerden ziyade ordaki ortam için çünkü herkes orda çalışıyor senide çalışmak istemediğin gün heveslendirip çalıştıracak arkadaş ortamın olur.
Ben özel meslek lisesi cnc çıkışlıyım şuan denizcilik (bambaşka sektörler) okuyorum staj için konuştuğum şirketler vs ve hocalarımız,mezun arkadaşlar lisene dikkat etmezler önemli olan sen diyorlar.
Açığa geçme durumu sınıfı geçip geçmemen ile alakalı değil kendine zaman ayırman ile alakalı devamsızlık sorunun vs olmadığı için hem yks ye hemde kendine odaklanmak çok daha kolay ama tabiki çok sağlam irade ister.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…