YKS'de ilk 10 bine nasıl girilir?

Hocam Youtube inanılmaz palavracı YKS içerik üreticileri ile dolu. Yarardan çok zarar veriyorlar. Yok neymiş +12 saat ders çalışma. Böyle bir şey imkansız insan ancak uyuduğunun 1-2 saat eksiği kadar verimli çalışabilir. Geri kalanı hikaye. Diyelim 8 saat uyuyorsak ancak 6 saat verimli geçirebilir bunu da video izleyerek geçirmek bence sağlıklı olmaz.
Kişiden kişiye değişir ama şahsen Eyüp B ve Barış Çelenk gibi öğretmenlerin soru videolarının faydalı olduğunu düşünüyorum. Youtube Shorts izler gibi dikkatsizce izlemek yerine önce soruyu çözmeyi deneyip ardından videoyu izlemek gerekiyor.

Vallahi kral ben bu sene sınava girdim sadece ilk dönem 2 saat falan çalıştım günde ilk TYT netim 38'di ilk AYT(say) netim 16(15mat 1fen) 2.dönem sadece AYT mat ve kimya baktım sonuç olarak 100k sayısal geldi(2.dönem Max 1saat ders çalıştım sadece konu anlatımı izledim) yani kral kısacası düzgün çalışırsan gelir. Burada çoğumuz ortalama zekaya sahibiz ve ortalama zekaya sahip düzenli çalışan biri rahat 50ka girer diye düşünüyorum. Tavsiyem ise sayı isen matı olabildiğince hallet, bir de her gün paragraf çöz, fene ilgin varsa anlarsın ilgin yoksa kendini de yırtsan unutursun fende netler genellikle biodan kolay gelir ama sıralama için fizike odaklan
TYT konusunda ise en hızlı Türkçe, sos ve matdan net artar(bence) önemli olan TYT ve AYT de mat, matın varsa sen paşasın.

Çok fazla böyle kişi var 3 sene çalışmayıp son sene derece yapmak isteyen şu anki durumuyla imkansız dedim ki zaten öyle bir anda sabah akşam çalışmaya başlamak çok zor buna ayak uydurabilecek mi aynı zamanda rakipleri 9. sınıfta başlamışlar çalışmaya 1 senede onların seviyesine gelmesi çok zor tabii yapılır fakat şu anki durumuyla imkansız.
Ben aynı şekilde 3 sene çalışmayıp sadece son sene çalıştım ve sınavda sayısal 25 bin yaptım. İmkansız diyip bırakmak yerine denemesi daha iyi olur.

Sorunda zaten matematik hocam yapamıyorum şu an matematiğimi düzeltmeye çalışıyorum.

Selam tuğra bende meslek lisesindeyim büro ve yöneticiliği asistanlığı alanında benim de bu TYT AYT olaylarını fazla kafam basmıyor hangisine girilir girilmez bir fikrim yok açıkçası matematiğimde kötü geliştirmek istiyorum mesela ben lisede büro okudum diye bütün hayatım boyunca hep büro ve büroyla alaklı alanlar okumak zorunda mıyım üniversitede farklı alanlar okuyabilir miyim bürodan mezun olduktan sonra ne işler yapılır kafamda hiçbir meslek hayal yok.

Selam tuğra bende meslek lisesindeyim büro ve yöneticiliği asistanlığı alanında benim de bu TYT AYT olaylarını fazla kafam basmıyor hangisine girilir girilmez bir fikrim yok açıkçası matematiğimde kötü geliştirmek istiyorum mesela ben lisede büro okudum diye bütün hayatım boyunca hep büro ve büroyla alaklı alanlar okumak zorunda mıyım üniversitede farklı alanlar okuyabilir miyim bürodan mezun olduktan sonra ne işler yapılır kafamda hiçbir meslek hayal yok.

Hayır sıralaman yettiği sürece istediğin bölümü okuyabilirsin bende bilişim teklonojileri öğrencisiyim ama yazılım okumayı kendime zorunlu tutmuyorum buro okumak istersen sana lisede öğrendiklerinin faydası olacağı kesin fakat eğer alanını sevmiyorsan kafanda bir hedef koyup ona göre sıralama yapmayı denemen gerekiyor TYT ile 2 senelik bölümlerde okuyabilirsin ya da TYT AYT ikisine de girip 4 senelikde okuyabilirsin okuyacağın bölüm üniversite tamamen TYT AYT sıralamana bağlı büro okuman zorunlu değil.
Eğer sayısal veya eşit ağırlık istiyorsan matematiğini geliştirmek zorundasın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı