YKS'de ilk 10 bine nasıl girilir?

Hayır sıralaman yettiği sürece istediğin bölümü okuyabilirsin bende bilişim teklonojileri öğrencisiyim ama yazılım okumayı kendime zorunlu tutmuyorum buro okumak istersen sana lisede öğrendiklerinin faydası olacağı kesin fakat eğer alanını sevmiyorsan kafanda bir hedef koyup ona göre sıralama yapmayı denemen gerekiyor TYT ile 2 senelik bölümlerde okuyabilirsin ya da TYT AYT ikisine de girip 4 senelikde okuyabilirsin okuyacağın bölüm üniversite tamamen TYT AYT sıralamana bağlı büro okuman zorunlu değil.
Eğer sayısal veya eşit ağırlık istiyorsan matematiğini geliştirmek zorundasın.

Aynen hocam bende hemen umutsuzluğa kapılan bir insanım başaramama korkusu var işte benmi yapacağım falan biraz da benim matematiği geliştirmem şart bir de bu YKS sınavı nasıl oluyor sıralama falan 500 sıralamamı en yüksek ben fazla hakim değilim bu konulara kusura bakma mesela YKS'ye girerken TYT ve AYT kitapçığımı dağıtılıyor.

Son düzenleme:
Aynen hocam bende hemen umutsuzluğa kapılan bir insanım başaramama korkusu var işte benmi yapacağım falan biraz da benim matematiği geliştirmem şart bir de bu YKS sınavı nasıl oluyor sıralama falan 500 sıralamamı en yüksek ben fazla hakim değilim bu konulara kusura bakma mesela YKS'ye girerken TYT ve AYT kitapçığımı dağıtılıyor.

Sınava 3M insan giriyor genelde şu sıralar bayağı arttı
Sayısal.
Eşit ağırlık.
Sözel.
Bu iç alan içinde sıralaman belli oluyor.
TYT sınavının %40'ını oluşturuyor AYT ise %60
2 senelik bölümler için sadece TYT sıralaman yeterliyken
4 senelik tıp, mühendislik, hukuk vb bölümler için AYT puanıda gerekiyor.
Sıralama senin bu üç bölümden aldığın netlere göre değişiyor.
Öreneğin: Edebiyat, tarih, coğrafya, felsefe, din
Sözel dersler.
Matematik, biyoloji, kimya, fizik.
Sayısal dersler.
Eşit ağırlık ise bütün dersleri kapsıyor.

Senin sayılsal puanı bu dediğim sayılsal dersler etkiliyor dedim ya bunlardan alacağın puan sayısal puanın olarak geçiyor ve bu puana göre sıralaman oluyor mesela 200k sıralama yaptın diyelim 2.7m insanı geçtiğin anlamına geliyor ve de üniversiteler senin sıralamana göre alım yapıyor.

Umarım düzgün anlatmışımdır.

Sınava 3M insan giriyor genelde şu sıralar bayağı arttı.
Sayısal.
Eşit ağırlık.
Sözel.
Bu iç alan içinde sıralaman belli oluyor.
TYT sınavının %40'ını oluşturuyor AYT ise %60
2 senelik bölümler için sadece TYT sıralaman yeterliyken.
4 senelik tıp, mühendislik, hukuk vb bölümler için AYT puanıda gerekiyor.
Sıralama senin bu üç bölümden aldığın netlere göre değişiyor.
Öreneğin: Edebiyat, tarih, coğrafya, felsefe, din.
Sözel dersler.
Matematik, biyoloji, kimya, fizik.
Sayısal dersler.
Eşit ağırlık ise bütün dersleri kapsıyor.

Senin sayılsal puanı bu dediğim sayılsal dersler etkiliyor dedim ya bunlardan alacağın puan sayısal puanın olarak geçiyor ve bu puana göre sıralaman oluyor mesela 200k sıralama yaptın diyelim 2.7m insanı geçtiğin anlamına geliyor ve de üniversiteler senin sıralamana göre alım yapıyor.

Umarım düzgün anlatmışımdır.

Hocam gayet iyi anlattınız teşekkürler.

Hocam Youtube inanılmaz palavracı YKS içerik üreticileri ile dolu. Yarardan çok zarar veriyorlar. Yok neymiş +12 saat ders çalışma. Böyle bir şey imkansız insan ancak uyuduğunun 1-2 saat eksiği kadar verimli çalışabilir. Geri kalanı hikaye. Diyelim 8 saat uyuyorsak ancak 6 saat verimli geçirebilir bunu da video izleyerek geçirmek bence sağlıklı olmaz.
Hocam yanlış anlamayın ama ben günde 10 saat civarı çalışmışımdır. Eğer 6 saat ile olacak gibi değilse süreyi arttırması gerekir bence. Geri kalanı hikaye demeniz beni üzdü.

Hocam yanlış anlamayın ama ben günde 10 saat civarı çalışmışımdır. Eğer 6 saat ile olacak gibi değilse süreyi arttırması gerekir bence. Geri kalanı hikaye demeniz beni üzdü.

Hocam bende meslek lisesinde okuyorum 11. sınıfa geçeceğim yavaştan çalışmalara başlamak lazım inşallah herkes hakkı olanı alır.

Hocam 10 saat çalışılmaz demiyorum. 10 saat çalışacaksınız 10 saat uyumalısınız. Ben ortalama bir kişi en fazla 8 saat uyuduğu için 6 saat dedim.

11. sınıfta 50 küsür TYT ile başladım, 8K geldi sayısal. Hayır, imkansız değil. TYT de sıralama asil belirleyen sınav değil. AYT'dir işin aslı, o da 1 senede paşa paşa hallolur.
Hocam tyt 30 35 küsür mat 4 5 net ortaokulda pandemi dolayısıyla temelim zayıf kaldı ve 2025 te sınava gireceğim.Bu yaz kendim için pragraf dil bilgisi ve matematikte temel geliştirmek dışında yaptığım pek birşey olmadı.İlk 50K ya girebilir miyim,giremez miyim o konuda endişeliyim.Agustos ayina girdik ve tyt ye yeni başladım.Verebileceğiniz tavsiyeler var mıdır,nelerdir

Hocam tyt 30 35 küsür mat 4 5 net ortaokulda pandemi dolayısıyla temelim zayıf kaldı ve 2025 te sınava gireceğim.Bu yaz kendim için pragraf dil bilgisi ve matematikte temel geliştirmek dışında yaptığım pek birşey olmadı.İlk 50K ya girebilir miyim,giremez miyim o konuda endişeliyim.Agustos ayina girdik ve tyt ye yeni başladım.Verebileceğiniz tavsiyeler var mıdır,nelerdir
5 net Matematik nasıl artar bilmiyorum ama TYT sıfırdan kamplar vardı, onları bir deneyin.

50K olabilir belki de, hiç temelim yok diyorsunuz. Çalışın, olur mu olur.

Yeni konular

Geri
Yukarı