YKS'de ilk 10 bine nasıl girilir?

Merhaba, bu sene YKS sınavına gireceğim ve ilk 10-15 bin sıralama yapmak istiyorum. Bu süreçte neler yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim, rutinim ne olmalı? Mezuna bırakmadan bu işi bitirmek istiyorum. TYT temelim çok yok; 11. sınıf fizik dersi hariç diğer derslerim ortalama TYT'de 50 net geliyor, TYT matematik en fazla 10 net, sosyal ve edebiyat iyi, fen 4-5 net.
Kral geçen sene sayda 1.5k yapan bir abin olarak iki kelam edeyim.

Öncelikle tyt mat temelini at, özellikle fonksiyon ve polinomların mantığını anlaman lazım ki ayt'yi kolay kavrayabilesin. Ayrıca tyt matta bol bol branş denemesi çöz. Unutma tyt'de önemli olan el pratikliğin.

Ayt'de her zaman ayt fen daha önemlidir elemanlar zorlayacakları zaman mattan zorluyorlar. Örnek olması açısından 2 arkadaşım var birisi ayt feni iplemedi sürekli mat çalıştı diğeri ayt fen bastı sınavda ikisi de 28 ayt mat yaptı biri 24 ayt fen netiyle 51k diğeri 39 ayt fen netiyle 9k yaptı.

Ayt fende şu hocaları muhakkak izle
Fizikte Özcan Aykın (Biraz üst düzey anlatır ama fiziği fulletir)
Kimyada Görkem Şahin (kalitedir)
Biyoda Dr. Biyoloji(Bu adamın heykeli yapılmalı)

Matta da giriş seviyesi için belki rehber mat izlenebilir ama benim tavsiyem Mert Hoca ve Eyüp B. 'dir

Onun dışında tyt'de bol bol deneme çöz. Ayt'de özellikle matematikte konuların mantığını anla formüllerin ispatı üzerine biraz düşün, bu sana bakış açısı kazandırır bazı soruları tek yoldan çözüp bırakma, farklı yollardan da çözmeye çalış.

Son sene çalışıp yapılmaz diyenlere bakma ben de son sene bastım, önemli olan mantıklı çalışmak, kendi yol haritanı çizmek. Ama sürekli çalışıp kitap başında sabahlayan ineklere de dönüşme yeri geldiğinde arkadaşlarınla takılacaksın yeri geldiğinde mola vereceksin, her şeyden önemlisi mental sağlık o yüzden kendini fazla tüketmeden ders çalış.

Hocam bende bu sene gireceğim sınava suaralar TYT 75-90 arası oynuyor AYT ise 50 -55 arası ama daha TYT AYT çalışmaya falan hayatımda ilk kez başladım sizce sene sonuna kadar düzgün bir planla kassam bunları kaça kadar çıkarabilirim ortalama olarak?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı