YKS'de ilk 200.000'e girek için ne yapılmalı?

TYT fen konu anlatım kitapları okuyarak soru çözmeye çalış. Kitap olarak Apotemi TYT fen konu anlatımını alabilirsin. Türkçe paragraf zaten okuyarak çözebileceğin bir şey. TYT matematik genel olarak kolay aslında ve bilgiden çok mantığa falan dayalı AYT mat aksine. TYT matematikte konu eksiğin varsa sıfırdan matematik kitapları falan var onlardan alabilirsin. TYT denemelerinde kaç soruya bakabiliyorsun ve hangi dersten başlıyorsun?

@Kaytrim5498, problem çözmeyi rutin şekilde yap derim. Ciddi netini arttırır, geometriye de başla.

Okuma yazma bilmen yeterli, 200 binden okuyacağına mühendislik meslek lisesinin makyajlısı olur orası ayrı.
Cidden o kadar kötü mü ki ?
TYT fen konu anlatım kitapları okuyarak soru çözmeye çalış. Kitap olarak apotemi TYT fen konu anlatımını alabilirsin. Türkçe paragraf zaten okuyarak çözebileceğin bir şey. TYT matematik genel olarak kolay aslında ve bilgiden çok mantığa falan dayalı AYT mat aksine. TYT matematikte konu eksiğin varsa sıfırdan matematik kitapları falan var onlardan alabilirsin. TYT denemelerinde kaç soruya bakabiliyorsun ve hangi dersten başlıyorsun?

Denemede normal sıralamaya göre gidiyorum. İlk Türkçe yani. Yaklaşık 55 soruya bakabiliyorum ama çözebildiğim soru yaklaşık 40 adet. Matematiği çözersem fene, feni çözersem matematiğe zaman kalmıyor.
Bu netlerle mühendis olsan ne olmasan ne. Önce oturup ders çalışma disiplini edinmeni dilerim. Öbür türlü BİM üniversite mezunu kasiyer arıyor veya asgari ücretli mühendis çalıştırıyorlar.

Peki sizce günce kaç soru çözmeliyim ve nasıl bir yol izlemeliyim?
TYT fen konu anlatım kitapları okuyarak soru çözmeye çalış. Kitap olarak apotemi TYT fen konu anlatımını alabilirsin. Türkçe paragraf zaten okuyarak çözebileceğin bir şey. TYT matematik genel olarak kolay aslında ve bilgiden çok mantığa falan dayalı AYT mat aksine. TYT matematikte konu eksiğin varsa sıfırdan matematik kitapları falan var onlardan alabilirsin. TYT denemelerinde kaç soruya bakabiliyorsun ve hangi dersten başlıyorsun?

Konu olarak TYT konularının hepsini biliyorum. Ama denemede kullanmaya zaman yetmiyor. Ne yaparsam yapayım zaman tam yetmiyor.
Anladığım kadarıyla ilk 200.000'lik üniversiteden bir şey olmuyor.
Peki iyi bir üniversite kazanmak için ilk kaça girmeliyim ve kaç net yapmalıyım?

135 dakikada sadece 55 soruya mı bakabiliyorsun? AYT denemesine hiç girdin mi? Eğer bilgin var da yetiştiremiyorsan süreli soru çözme pratiği gibi şeyler yaparsan daha iyi olur ve özellikle paragraf çöz. Başka bir denemede ilk fenden başlayıp ondan sonra sosyale falan da atlayabilirsin ve bir soru üzerinde Max 40-50 saniye durmaya çalış ve zaman sınırını aşarsan derin derin çözmeye çalışmak yerine biraz daha şıklardan gidip yakın gördüğün şıklara odaklan ve çok garantici olma. Soru üzerinde çok takılmaya takılmaya geçerek son birkaç denemede 120'de 120 soruya bakıp 80 üstü net yapıyorum ama önceden senin gibi yetiştiremiyordum. Ara vermeden soru bankalarından 10-15 dk süre ile bir test Türkçe bir test mat bir test fen şeklinde de çözebilirsin sınav alıştırması için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı