YKS'de ilk 200.000'e girek için ne yapılmalı?

Cidden o kadar kötü mü ki ?

Denemede normal sıralamaya göre gidiyorum. İlk Türkçe yani. Yaklaşık 55 soruya bakabiliyorum ama çözebildiğim soru yaklaşık 40 adet. Matematiği çözersem fene, feni çözersem matematiğe zaman kalmıyor.

Peki sizce günce kaç soru çözmeliyim ve nasıl bir yol izlemeliyim?

Konu olarak TYT konularının hepsini biliyorum. Ama denemede kullanmaya zaman yetmiyor. Ne yaparsam yapayım zaman tam yetmiyor.
Anladığım kadarıyla ilk 200.000'lik üniversiteden bir şey olmuyor.
Peki iyi bir üniversite kazanmak için ilk kaça girmeliyim ve kaç net yapmalıyım?
Vallahi 1 sene tüm lise konularına çalışmak için yeterli oluyor, sadece o hafta okulda veya dershanede hangi konu işlenmişse o konuyu o hafta bitirdin bitirdin yoksa gelecek hafta sıradaki konu geliyor ve devamında da diğer konular böyle böyle üst üste biniyor. O hafta hangi dersler işlenmişse konusuna çalış, soru bankandan ilgili soruları çöz. Eski deyimle sayısal bölümlere girmek istersen türkçe, tarih falan çalışmamanı öneririm, sadece deneme çözerken çöz bir de okul yazılısına son 1 gün bak yeterli.

135 dakikada sadece 55 soruya mı bakabiliyorsun?

55 soruya odaklanıyorum diye söyleyim daha mantıklı olur. Soruya uğraşıyorum bakıyorum çıkmıyor tekrar uğraşıyorum sonra baktım sonuç çıkmayınca diğer soruya geçiyorum. Bu yüzden çok zamanım gidiyor.

AYT denemesine hiç girdin mi?

AYT denemesine henüz girmedim. Yarın ilk kez gireceğim ama pandemiden dolayı 11.sınıfım hiç yok. O yüzden ne yapacağım bilmiyorum.
Sizce denemede ilk hangi derslerden başlamalıyım. 1 kere matematikden başlamayı denememiştim. 135 dakikanın hepsi matematiğe gitmişti.

Sivaslı mısın?

Evet Sivaslıyız ve Sivas da oturuyoruz. O yüzden yakın olsun istiyoruz üniversiteyi.

Türkçe en az 30 net aşağısı olmamalı, matematik AYT 25 net, fizik, kimya, biyoloji önemli. TYT tarih, felsefe net önemli. AYT için sözel dersler mühendislik için say puan türüne etkisi yoktur.

Eğer biraz zorlarsam 30 net yapabilirim ama o zaman da diğer derslere pek zamanım kalmıyor. Türkçe ve sosyalı bitiyorum ve görüyorum ki sınavın bitmesine 30 dakika kalmış.

Eğer biraz zorlarsam 30 net yapabilirim ama o zaman da diğer derslere pek zamanım kalmıyor. Türkçe ve sosyalı bitiyorum ve görüyorum ki sınavın bitmesine 30 dakika kalmış.

Kaçıncı sınıfsınız ve hangi derslerde yavaş çözüm hızınız var. Bunun için paragraf çözme tekniklerini araştırın. DGS'de Türkçe paragraf sorulur 27 soru 4 yanlış vardı. Son 6 ay çalışma ile bu çalışma başardım tabii kitap okuma alışkanlığım vardı. Kitap edebi, makale deneme okuyun. Süre yüzüne yetiştirmeme durumu mevcut. AYT ve TYT matematik için pek sağlıklı bilgim yok.

Kaçıncı sınıfsınız ve hangi derslerde yavaş çözüm hızınız var. Bunun için paragraf çözme tekniklerini araştırın. DGS'de Türkçe paragraf sorulur 27 soru 4 yanlış vardı. Son 6 ay çalışma ile bu çalışma başardım tabii kitap okuma alışkanlığım vardı. Kitap edebi, makale deneme okuyun. Süre yüzüne yetiştirmeme durumu mevcut. AYT ve TYT matematik için pek sağlıklı bilgim yok.
12.sınıfım. Türkçe ve Matematik de çözüm hızım düşük.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı