YKS'de tercih yapılmalı mı?

Fatieh

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar YKS sayısalda 36 bine girdim. Açıkçası beklediğimden kötü geldi çünkü bu sene gerçekten iyi çalışmıştım. Hedefim aslında sene başında bilgisayar mühendisliğiydi İTÜ olmasa da YTÜ olsun diye belirlemiştim ama süreç içerisinde biraz uçak mühendisliğine kaydım fakat İTÜ'de en son 3 binden kapatmış ona en yakın İstanbul'da Gebze Teknik Üniversitesi var orası da 16 binden kapatmış. Pek fazla üniversitede yok benim puanıma gelen yerler Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Ostim Teknik Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi vs.

Ayrıca uzayla uçak mühendisliğinin birleşimi olan Havacılık ve Uzay mühendisliği İstanbul'da İstanbul Aydın Üniversitesinde tam burslu tutuyor ve gittim oraya bakmak için. Açıkçası bölümden birisi yoktu sadece Makine Mühendisliği bölümünün başkanı vardı benimle konuştu. Fakat aslında bana eğitim kalitesinden çok mezun olunca yapabileceğim işleri falan söyledi. Açıkçası ısınamadım bir türlü o üniversiteye zaten bölüm 2023'te açılmış üstüne 11 kişi okuyor sadece.

Ben üniversitenin de iyi olmasını istiyorum eğer içim ısınırsa bilgisayar mühendisliğine tekrar kayabilirim (eğer özel üniversitelerden önerileriniz varsa onları da düşünebilirim)

37 binden İTÜ Tekstil Mühendisliği geliyor ama ileri çekme ihtimali yüksek
37 binden YTÜ Malzeme ve Metalurji mühendisliği geliyor
44 binden GTÜ Makine Mühendisliği geliyor

Makine mühendisliği genelde bu civarlarda geliyor ama sırf makine için şehir dışına gitmem mesela YTÜ'de tutsaydı o zaman giderdim (26 binden kapatmış geçen sene)

Benim sıralamam açıkçası %100 diş hekimliği bile tutturuyor bazı üniversitelerde ama sağlık alanına sırf parası iyi 1 sene hazırlanmayayım diye kaymam.

Yeniden hazırlanmak konusunda çok kararsızım çünkü külfet gibi geliyor şimdiden. Sınavdan sonra mezuna kalmayı hiç düşünmemiştim illaki gelir demiştim ama sonuç beklediğim aralıkta olmayınca afalladım.

Vebilirsiniz şöyle bir durum vardır bir daha hazırlanan kişi genelde yarısına çeker sıralamasını. Yani ben 36'dan 18'e çeksem hadi iyi niyetli düşünüp 10'a çeksem yine İTÜ'de Uçak mühendisliği gelmez ama en azından seçeneklerim çoğalır gibi hissediyorum ki bu kesin değil 20 bin gelmeyeceği ne malum?

Çabuk demoralize olan ve stres yönetimini pek iyi yapmayan biriyim maalesef.

O yüzden kafam çok karışık ne yapmalıyım bilmiyorum önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı