YKS'ye çalışmadığım için pişmanım

İnsanların düşüncesinin bir önemi yok. Her şey senin ile alakalı.

Bu bu kadar yapmış şu şu kadar yapmış bir önemi yok. Herkes en iyisini yapabilir. İnsanin kendi potansiyelini anlaması zor ama her insan istediğine geçte olsa kavuşabilecek güce sahip.

İnternet olmadan bile dünyanın ilk ve tek uzay kuruluşunu sadece ansiklopedilerden ve kütüphanede okuduğu kitaplardan ilham alan Elon Musk. Gibi sevmeyebilirisin hatta nefrette edebilirsin ama bu onun şirketlere sahip olduğu gerçeğini değiştirmez.

Sadece 1 yada 2 sene çalışmak ilerdeki tüm yıllarını kurtaracaksa Eğer değer. İnsanların ülke böyle ekonomi böyle dediğini de takma endişe çerçevesini biz değiştiremeyiz ama sınavın sonucu senin elinde sen onu değiştirebilirsin.

İnsanların dalga geçmesini bir yana bırakıp Gri koç gibi insanları takip etmelisin. Seni motive edecek en ufak zerreye bile ihtiyacın var.

Asla ben yapamam korkusuna da girme bir süre sonra konuları kavradığını eksiklerini gördüğünü ve aslında herşeyin ne kadar basit olduğunu görüyorsun.

Aman çalışan ne olur gibi seni negatif düşüncelere sürükleyen tüm insanları dışla mümkünse hayatından at onları dinleme.

Ufak bir öneri YouTube de tektab kanalında derin mevzuları da izle. Burada yazdığım herşey onun özetidir.

Evet, geçen sene tam bugün açtığım konu. O zamandan bu zamana kadar neredeyse hiçbir yol kat etmedim. Zaman hızlı geçiyor, sınav çok çabuk yaklaşıyor. Zamanın kıymetini bilemedim.

Ders çalışmak istiyorum ama disiplin, istikrar yok. Sabahları erken uyanıp ders çalışmak için alarm kuruyorum, çalınca alarmı kapatıp tekrar yatıyorum. Ders çalışmak için masaya oturuyorum. Çok az çalıştıktan sonra kendimi başka şeylerle ilgilenirken buluyorum ve gün bitiyor. Günler böyle erteleye erteleye devam ediyor. Hep kendimi geliştirmek için can atmışımdır ama hiçbir şey yapmamışımdır.
Sınava az bir gün kaldı ve bir şey başaramayacağım kesin. 12. sınıf bitiyor. İlk kez mezuna kalmak istiyorum ama bu sene gibi boş geçsin istemiyorum yoksa bunun sonu gelmez.

Eğer ki mezuna kalırsam bana önereceğiniz ne olur? Gerçekten çalışmak istiyorum, yapamıyorum. 😔
@333365 Hocam tavsiyede bulunabilir misiniz? Sizin fikirlerinizi önemsiyorum.

Güncelleme:

Eki Görüntüle 2594966

Bence öncelikle kendini üzmemelisin. Hatta şanslı bile sayılırsın. Nasıl mı? Açıklayayım. Çünkü istediğin meslek de illa da diploma olması gerekmiyor. Bu da sana avantaj olarak dönüyor. Eğer bırakmayıp çabalarsan şu son günlerde sana çok şey katacak bir bölüm bulacaksındır. Bulduğunda da git oraya üniversite hayatını yaşa artı olarak da İngilizce ve program dillerini öğren projeler geliştir gönüllü işler yap. Eğer Türkiye de çalışmak istiyorsan bunlar hep işine yarar yabancı devlette ise ne biliyorsun ona bakarlar. Yani üniversitenin o kadar da önemi yok. Kendini de üzme istikrarsızlıkla da suçlama istemediğimiz bir şeyde hepimiz böyleyiz. Bak bakim istediğin bir şeyim peşini bırakıyor musun? Yani anlayacağın çabala ama kendinden ödün verme kafanın içindeki beyin oldukça her zaman ihtimal vardır.

Bence öncelikle kendini üzmemelisin. Hatta şanslı bile sayılırsın. Nasıl mı? Açıklayayım. Çünkü istediğin meslek de illa da diploma olması gerekmiyor. Bu da sana avantaj olarak dönüyor. Eğer bırakmayıp çabalarsan şu son günlerde sana çok şey katacak bir bölüm bulacaksındır. Bulduğunda da git oraya üniversite hayatını yaşa artı olarak da İngilizce ve program dillerini öğren projeler geliştir gönüllü işler yap. Eğer Türkiye de çalışmak istiyorsan bunlar hep işine yarar yabancı devlette ise ne biliyorsun ona bakarlar. Yani üniversitenin o kadar da önemi yok. Kendini de üzme istikrarsızlıkla da suçlama istemediğimiz bir şeyde hepimiz böyleyiz. Bak bakim istediğin bir şeyim peşini bırakıyor musun? Yani anlayacağın çabala ama kendinden ödün verme kafanın içindeki beyin oldukça her zaman ihtimal vardır.
Her 3 kişiden 5'i yazılımcı olmak istediği için artık önümüzdeki 2 yıl içinde bilişim ile alakalı önlisans programları bile iş bulamayabilir çünkü şirketler şimdiden "tercihen mühendislik bölümünden mezun" ibaresini yavaş yavaş eklemeye başladı. Size geri dönüş bile yapmayacak bir işverene malesef kendinizi ne kadar geliştirdiğinizi kanıtlamanız mümkün olmuyor arkadaşlar. Ayrıca çalıştığımız yerlere mühendislerin dışında alınan programcılık mezunları genelde daha fazla çalıştırılıp daha az ödenebiliyor.

Şu anki ihtimaller, bu kadar fazla kişinin bu mesleği yapmak istemesinden ötürü geleceğin gerçekleri haline gelecek. Kendinize "diğer rakiplerden sıyrılmak için vereceğiniz eforun aynısını başka meslekte verirsem yine çok iyi yerde olur muyum?" sorusunu sorduğunuzda cevap evet ise(ki büyük ihtimal siz mezun olana kadar cevap evet'e dönecek) daha iyi bile olabilir. YKS sürecinde az da olsa disiplin sağlayamadıysanız zaten bu işi nasıl yapacaksınız orası da ayrı konu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı