YKS'ye çalışmak için geç mi kalındı?

Gayet mümkün. Zaten bu sınav son senede kazanılan bir sınav. Yazınki çalışman çok aşırı önemli. Yazı bir bonus süre şeklinde düşünme, yazınki çalışman başarı durumunu büyük ölçüde belirleyecek. Dönem başlayınca ne demek istediğimi anlayacaksın. Bu yaz çalışma anlamında sınırlarını zorlarsan çok başarılı olabilirsin.

Çalışma konusunda sorun olursa yazabilirsin buradan.

Tamamdır reis, tekrardan teşekkürler.

Hiç geç değil sadece çok çalışma verimli çalış.

Çok çalışmayı sevmediğim için verimli çalışmak zorundayım. Teşekkür ederim.

Sınava daha 11 ay var. Çalışırsan iyi puan alırsın ama hayalin için çalışmaya ayıracak saatlerini en iyi sen bilirsin.

Teşekkür ederim cevap için.

Geç değil neredeyse bütün öğrenciler senin dediğin gibi yaptı ben dahil. Koronadan dolayı 9, 10 yattık. 11'de de yarı yatış. Senin durumun gibiydim geçen yaz. TYT paragraf çöz, geometri kesinlikle çöz, AYT için de 11'i bir tekrar et, çöz sorularını özellikle matematik geliştir AYT'de, seni EA'da ileri atar iyi matematik. Merak etme yetişir, okul açılınca da arkadaşların vs senden öndeyse telaş etme.

Bu cevap beni biraz rahatlattı. Evet yaşıtlarımın çoğu benden öndedir okulda 9'dan beri günde 3, 4 saat çalışan var. Tavsiyen ve cevabın için teşekkür ederim kral.

Ben daha beter durumdayım TYT olarak 32-33 net yapıyorum foruma sormaya utandım, senin konuyu görünce geldim. 2 yıllık ön lisans yaklaşık 65net olan bir bölüm istiyorum ama 7-8 ay içinde halledebilir miyim bilmiyorum. Yaz ayında başlama imkanım yok şu anlık işten dolayı. Umarım başarırız.

Umarım dostum. Kolay gelsin bize. Teşekkür ederim cevap için.

1 yılda sıfır temel ile pilotaj kazandım ve sınav senemde 15 tane oyun bitirmişimdir geceleri 1 2 saat oynayarak.

Ben oyunlar konusunda kendime pek hakim olamıyorum. Ya hiç oynamamam lazım ya da çok. Teşekkür ederim cevap için.

Ne geçi dostum yat benim gibi başlarız 1-2 aya.

Aga ben de böyle diyordum bazı arkadaşlar bayağı kasıyor ondan tedirgin oldum. Teşekkür ederim cevap için.

Yaparsın kafada bitiyor tabii kafada bitiyor diye boş vermemek lazım.

Haklısın ben kafada bitirme işini yapıyorum da uygulamaya geçirmiyorum. Teşekkürler cevap için.

Önünde 11 ay var. 11 ay beklediğinden çok daha uzun bir zaman dilimi. 11 ay 330 gün eder, son bir ay kalana kadar günlük 2 saat ders çalışsan 600 saat eder. Son bir ay günlük 4 saat ders çalışsan toplam 720 saat eder. Bir konuya bir hafta versen, yani 14 saat versen, ortalama 50 konu yapar ki bir haftada birkaç tane konuyu bitirebilirsin çünkü çok basit konular var. Çok detaylandırılır lakin gerek yok. 11 ay çok uzun bir zaman dilimi. 11 ayda çok rahat derece yapılır.

Hiç böyle düşünmemiştim. 2 saat ile böyle ise 4, 5 saat yapsan bayağı fazla olacak. Teşekkür ederim cevap için.

Vallahi ben polislik veya jandarma astsubay istiyorum TYT puanı önemli benim için. Hedef 350 olduğundan çok kasmıyorum senin gibi 12'ye geçtim diyebilirim.

İnşallah hedefine ulaşırsın dostum. Teşekkürler.

Sana tavsiyem 2 yıllık bölüm kazan. Sonra DGS ile 4 yıllığa çıkar. Bu sayede AYT'ye çalışmadan 4 senelik üniversite okumuş oluyorsun.

Düşünebilirliği var. Teşekkürler.

Ben de 11'e geçeceğim bu sene. Sonra 12 var. Acaba benim için geç mi diye düşünüyorum şu an.

Benim için bile değilmiş, senin için de değildir. Kasma. Teşekkürler.

Gayet mümkün. Zaten bu sınav son senede kazanılan bir sınav. Yazınki çalışman çok aşırı önemli. Yazı bir bonus süre şeklinde düşünme, yazınki çalışman başarı durumunu büyük ölçüde belirleyecek. Dönem başlayınca ne demek istediğimi anlayacaksın. Bu yaz çalışma anlamında sınırlarını zorlarsan çok başarılı olabilirsin.

Kral yazın ne çalışmamı tavsiye edersin? Ben şu ana kadar bu yaz çalıştım ama daha pek düzene oturtamadım bazı sebeplerden dolayı inşallah yakında oturtucam günde 5 saat yeterli mi yazın sence reis? Teşekkürler cevap için.

Son düzenleme:
Çalışma süresi ve neye çalışacağın tamamen kişiden kişiye göre değişir, ne kadar süre verimli çalışabiliyorsan o kadar çalışmalısın. Ben olsam yazın tyt'de belli bir netin üzerine çıkmaya çalışırdım. Yazın neye çalışacağını belirlerken dönem içinde okul ve gideceksen dershanede işlenecek olan programı dikkate de almalısın. Hiç kafanı yormak istemiyorsan bence yazı tamamen tyt'ye ayır, zarar etmezsin. TYT ve AYT denemelerindeki durumunu bilmediğim için net bir şey demem zor.

Çalışma süresi ve neye çalışacağın tamamen kişiden kişiye göre değişir, ne kadar süre verimli çalışabiliyorsan o kadar çalışmalısın. Ben olsam yazın TYT'de belli bir netin üzerine çıkmaya çalışırdım. Yazın neye çalışacağını belirlerken dönem içinde okul ve gideceksen dershanede işlenecek olan programı dikkate de almalısın. Hiç kafanı yormak istemiyorsan bence yazı tamamen TYT'ye ayır, zarar etmezsin. TYT ve AYT denemelerindeki durumunu bilmediğim için net bir şey demem zor.

Kral TYT olarak şu an da yazın daha deneme olmadım. Okul da olduklarım ile 50-65 arası. AYT olarak 40-50 arası.

Arkadaşlar ben 2 ay sonra 12. sınıf olacağım. 9 ve 10. sınıf adeta yan gel yat Osman iki dönüm bostan geçti. 11 de biraz çalıştım yine. Şimdi yazın çalışıyorum günde 2 saat falan (1 haftaya 4, 5 saat olacak). Şimdi bu saatten sonra asılsam EA 10k/5k yapılır mı? Yoksa imkansız gibi bir şey mi? TYT de dil bilgim hafif kötü, matematik olarak önemli konularım iyi diğerleri kötü, sos iyi, FKB vasatın üstü. Eğer devam edeceksem yazın ne çalışayım?

Geç desek çalışmayacak mısın?
Bu soruyu sorarken bile zaman kaybediyorsun şimdiden başla ve gör olmazsa bir daha denersin dünyanın sonu değil ilk önce bir dene.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı