YKS'ye çalışmak için hocalar abartıyor mu?

1-2 saat uykuyla o öğrenciler 1 haftayı çıkartamaz. Ölür.

8 saat verimli ders çalışabilen bir insan evladı ile tanışmadım daha. Ben 10 saatimi harcadığımda aslında yaptığım işin 2-3 saatlik olduğunu biliyorum. Herkes böyledir demiyorum. Ama verimli şekilde 8 saat çalışmak her yiğidin harcı değil. İnsanların kapasitesi var.

Öğretmenler çok başarılı olaysaydi öğretmen olmazlardı. Zira öğretmenlik için yüksek bir puan istenmiyor.
Mesajın alnı olsa da öpsem. İnsanlar medet umdukları kişilerin ne mal olduğunun farkında değil.
Tabii ki de sadece okulla belli değil ama puanı yettiği için öğretmen olan dolu ülkede.
 
Mesajın alnı olsa da öpsem. İnsanlar medet umdukları kişilerin ne mal olduğunun farkında değil.
Tabii ki de sadece okulla belli değil ama puanı yettiği için öğretmen olan dolu ülkede.
Ülkede puanı yetmediği için öğretmen olanlar zaten genelde "at yarışçı" tipi oluyorlar. Adam gelmiş bana şöyle şöyle diye eleştirip konuşuyor. Madem sen bu kadar biliyordun neden öğretmensin? Bir de bazıları yanlış anlamış yorumu, sanki tüm öğretmenlere söylemişim sanmışlar. :D
 
Bazı hocalar günde 8 saat çalışma mecburi diyor, kendi öğrencilerinden örnek veriyor. Benim öğrencim saat gece 04'e kadar çalışıyor, günde sadece 1-2 saat uyuyor, ona örnek olun diyor. Hakikaten YKS için bu kadar çalışmalı mıyız? Daha sınav senesine girmedik, bu konuşmalar bile çalışmaya başlamaktan vazgeçmeye sebep oluyor.

Günde 4 5 saat çalışıp hallederim diyen adam zeki adamdır zira 2 defadır mezuna kalan birisi olarak 5 6 saat yetmedi adamlar haklı 1 sene köpek gibi çalışacaksın mal olacaksın sorularla kurtulup giiceksin şu aptal sınavdan.
 
Günde 8 saat konusunda abartmış biraz. Az çalışmayla yapılabilecek bir sınav değil, o konuda haklı. Ancak herkesin hedefi aynı değil, herkesin hedefleri farklıdır. Önemli olan günlük ve düzenli çalışmak.
 

Geri
Yukarı