YKS'ye daha fazla odaklanabilmek için açık öğretime geçmek mantıklı mı?

ahmettt077

Hectopat
Açık öğretime geçmek için gerekli şartları sağlıyorum ve YKS'ye 5 ay var. Metropolde yaşadığım için yol ve okulda geçirdiğim zaman verimli olmuyor, bu yüzden açık öğretime geçmeyi düşünüyorum. Ancak, geçip geçmemek arasında kaldım.

Özellikle sormak istediğim bazı noktalar var: Açık öğretimde kredi sistemi varmış ve mezun olmak için 170 kredi gerekiyor. Geçmiş dönemlerde aldığım kredileri nasıl hesaplayabilirim? Ve açık öğretimde 1. dönemim olacak ve bu dönem içinde mezun olmam gerekiyor kolayca mezun olabilir miyim zaten YKS hazırlanıyorum bir de bununla uğraşmak istemem.

İlk sorunuza cevap verebilirim, ikinci sorunuza cevap verebilecek bilgim yok.
YKS'ye daha fazla odaklanmak için açık öğretime geçmek mantıklı. Okulda kaybettiğiniz zaman yerine daha fazla ders çalışabilirsiniz fakat eğer ki iradeniz güçlü değilse hiç geçmeyin. Daha çok çalışmak yerine daha fazla zaman kaybedersiniz.

Hocanın "en az 2 ay çalışman gerek" dediği trigonometriyi 1 haftada halledebiliyorum. YouTube'daki hocalar, ülkenin en kaliteli hocalarından okulda alacağım eğitimden daha fazlasını bana veriyorlar. Okuldaki hocalarla fikir ayrılığına düştüğüm birçok husus var bundan mütevellit böylesinin daha doğru olacağı kanısındayım. Ancak açık öğretime geçmiş kişilerin fikirlerini de merak ediyorum, malum onlar daha fazla tecrübe etmiş olmalılar.

Okuldaki hocaların kalitesizliğinden ziyade okul müfredatından kaynaklanıyor bu fark. Bu dediğiniz derecede fark varsa açık liseye geçmenizi öneririm. Elbette açık öğretime geçmiş kişiler tecrübe konusunda daha iyi yardımcı olacaktır.

Selamlar, öncelikle kredi hesaplama işini yapmanız çok zor ama tahmin edebiliriz. Ben 11 sınıf 2. döneminde geçtim yani geçen sene. Ve 9-10-11 sınıf OBP toplamı 84 dü. Açık liseye geçtiğimde 158 kredi verdi. Oradan hesaplayabilirsiniz. Ve açık lisede sınavlar örgün eğitime göre kat kat daha kolay oluyor çünkü bu sınavlara 30-40 yaşında insanlarda giriyor, sınav günü rast gelebilirsiniz. Kesinlikle geçin derim. Mart sınavında mezun olabilirsiniz, olmadı en kötü Temmuz sınavında mezun olursunuz. Yani 2 hatta ek sınavı sayarsak 3 şansınız var. Yani mezun olmanıza kesin gözüyle bakabiliriz.

Açık liseye geçtiğinizde herhangi bir hocanız olmayacak, eğer dershaneye vs. gitmezseniz tabii. Bu sizin icin iyi de olabilir kötü de olabilir. Benim için iyi olmuştu, tek basima daha rahat çalışabiliyorum. Ve hoca kısmını YouTube'dan halledebiliyordum. Ha, tembellik etmezseniz kesinlikle geçin derim.

Sormak istediğiniz herhangi bir soru varsa sormaktan çekinmeyin elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Teşekkür ederim. Yarın kayıtlar başlıyor, gidip kayıt olacağım ancak merak ettiğim bir soru var: OBP nasıl hesaplanacak? Ayrıca, OBP'yi yükseltmek için geç mezun olup krediyi artırma şansım var mı?

Kasma bu kadar. OBP'ni görmek için ÖSYM sitesine kayıt olursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…