YKS'ye nasıl çalışilmali?

Mezuna kalma şansın yok mu?

Hocam yani var ama çok zor yani en olmadı senaryo yoksa çalışmaya gönderecekler bildiğim bir iş yok konuda da meslek çıkışlıyım ama ne iş hayatına ne de okul hayatında sıfırım meslekte olmadığından kasiyerlik filan yapacağım.

Kardeşim AYT'yi unut, sabah akşam ders çalışsan TYT'de güzel bir şeyler yakalayabilirsin en azından mantıklı seçimler yap sıfırım diyorsun, matematik temeli atmak kolay değil, Türkçe konularını hızlı şekilde bitir sosyal bölümde tarih ve coğrafyayı bitir, garanti konular oluyor onlara çalışabilirsin, günde 8-10 saat ders çalışman gerekiyor, matematik temelini de atman gerekiyor.

Hocam yani var ama çok zor yani en olmadı senaryo yoksa çalışmaya gönderecekler bildiğim bir iş yok konuda da meslek çıkışlıyım ama ne iş hayatına ne de okul hayatında sıfırım meslekte olmadığından kasiyerlik filan yapacağım.
Meslek lisesinde hangi bölümü okudun?

Eğer sağlık sorunun yoksa kabin memurluğu veya uçak teknisyenliği için hazırlanabilirsin, havacılıkla ilgili bölümler ilgini çekerse tabi. Ayriyeten bu süre zarfında ders çalışmaya ne kadar vakit ayırabilirsin, sıkılmadan çalışabilir misin ? Bu detaylar önemli.

Kalan sürede seni sayısala hazırlamak bir tık zor fakat imkansız değil. İmkansız olan çok yüksek sıralamalar yapmak. Gerçekten istiyorsan yardımcı olabilirim.

TYT matematik çalış 1 ay boyunca ardından AYT matematikteki kalkülüs harici konulara çalış onlar yetişmez. (fonksiyonlara, sayı basamaklarına vb. çalışın ama integral türev gibi konular yetişmeyecektir.) Ardından hangi alandan girecekseniz o alandaki derslere çalışın (AYT edebiyat tarih veya AYT fen). TYT'de matematiğe çalışıp türkçedende dil bilgisine çalışıp gerisini temelinizle yapmanız gerekiyor, sonra AYT'ye geçip alanınızdaki derslere çalışmanız gerekiyor.

Açık konuşmak gerekirse bu saatten sonra AYT çok zor imkansız denilebilir fakat TYT'den şimdi başlarsan bir şeyler yapabilirsin matematiği yetiştirmen çok zor fakat öyle fazla bir isteğin yoksa üniversite de fen veyahut sosyal çalışabilirsin en azından dersen ki bunlara da ayıracak zamanım yok bazı derslerden hocalar garanti konular kampı çıkarıyor net çıkarabilecek konuları anlatıyor onları izleyebilirsin hoca seç kendine ona göre hocanın çıkardığı kaynağı alıp bitirirsin sonra da tekrar için fense fen branş sosyalse sosyal branş çözersin hafta da 1 de genel deneme çözersen halledilebilir.
Hocam kim iyi hoca kim değil bilmiyorum biraz daha yardımcı olursanız ayrıca diğer konularda gördüğüm kadarıyla mat ilk 12 konu filan çalış deniyor biraz açarmısınız.

Hangi alan üzerinde ilerlemek istiyorsun?

Hocam inan bilemiyorum ama iş kolu iyi olan hemen hemen her alan olabilir bu saatten sonra benim isteklerimden çok ne yapabilirim önemli olan o gibi yardımcı olmaya çalışan herkesten teşekkür ederim.

Hocam inan bilemiyorum ama iş kolu iyi olan hemen hemen her alan olabilir bu saatten sonra benim isteklerimden çok ne yapabilirim önemli olan o gibi yardımcı olmaya çalışan herkesten teşekkür ederim.
Hiç bir zaman senin isteklerinden önemli değil. Hayatın boyunca yapacağın mesleği bu şekilde seçersen çok pişman olursun. İlgi alanın neyse ona göre ilerlemeni öneriyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı