Ymacco trojanı nasıl kaldırılır?

amfibijet

Decapat
Bugün bir dosyayı farklı bir yerden indirdiğim için bilgisayara trojan bulaştı, ismi Ymacco. Windows Defender algılıyor ama kaldıramıyor, virüsün konumunu bulamadım. Avast algılamadı, internetten gördüğüme göre Malwarebytes programını kullanıyorlarmış ve şu an iki diskimi de tarıyor ama trojan hala bulunmadı. Ne yapmalıyım şu an, nasıl kaldıracağım?

Bugün bir dosyayı farklı bir yerden indirdiğim için bilgisayara trojan bulaştı, ismi ymacco. Windows Defender algılıyor ama kaldıramıyor, virüsün konumunu bulamadım. Avast algılamadı, internetten gördüğüme göre Malwarebytes programını kullanıyorlarmış ve şu an iki diskimi de tarıyor ama trojan hala bulunmadı. Ne yapmalıyım şu an, nasıl kaldıracağım?

Karpersky antivirüs indir 1 aylık deneme al tam tarama yap bulup siler.

Windows Defender, Ymacco isimli ögeyi konumundan sildikten sonra kendiliğinden bug içerisinde kalmış olabilir. Çünkü daha önceden de Windows Defender ile bu tarz sorun yaşayanlar bulunuyordu. Avast ve Malwarebytes ile tarama yapmanızın ardından sonuçlarda bir problem olmadığı çıkmış. Çoğu kişi Kaspersky kullanıp tarama işlemini gerçekleştirmenizi önerecek fakat Kaspersky da herhangi bir tehdit bulamayabilir. Avast ve Malwarebytes'ın sonuçlarına yakın bir durum söz konusu olabilir.

Windows Defender, Ymacco isimli ögeyi konumundan sildikten sonra kendiliğinden bug içerisinde kalmış olabilir. Daha önceden de Windows Defender ile bu tarz sorun yaşayanlar bulunuyordu. Avast ve Malwarebytes ile tarama yapmanızın ardından sonuçlarda bir problem olmadığı çıkmış. Çoğu kişi Kaspersky kullanıp tarama işlemini gerçekleştirmenizi önerecek fakat Kaspersky da herhangi bir tehdit bulamayabilir.
Malwarebytes ile tarama bitince bakarım, şu anda interneti açmıyorum uçak modunda, internette öyle gördüm ama açsam kötü şeyler olur mu?

Malwarebytes ile tarama bitince bakarım, şu anda interneti açmıyorum uçak modunda, internette öyle gördüm ama açsam kötü şeyler olur mu?
Ymacco isimli ögenin tam olarak nelere erişebildiğini bilemediğim için internet bağlantınız sayesinde farklı bir durum oluşturup oluşturamayacağını da belirtemiyorum. Malwarebytes taraması sonlandıktan sonra sonuçları paylaşabilirsiniz. Sonuç temiz olarak çıktıysa ve sistem içerisinde bulunan bir tehdit olduğundan hâlâ daha şüpheleniyorsanız, Kaspersky Security Cloud Free yükleyerek tarama işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Önceki mesajımda da dediğim gibi; şu anda yaşamış olduğunuz durum, Windows Defender'ın kendi içerisinde yaşan bir bug olayından dolayı olabilir. Daha önceden de konu açan üyeler, Windows Defender'ın silinmiş olduğu dosyanın hâlâ daha tespit edilip silinemediğini ama konumunda da bulunmadığını belirtiyorlardı. Bu yüzden sizde de aynı durum yaşanıyor olabilir.

Sistem taraması bittikten sonra tüm elde ettiğiniz sonuçları paylaşmanız daha faydalı olacaktır. Çünkü yazmış olduğunuz mesaja ekleme yapmak istediğinizde, konu içerisindeki üyelere bir bildirim gönderilemiyor. Bu yüzden de sadece konuya yeniden bakılırsa düzenlemiş olduğunuz mesaj görülebiliyor. Bundan dolayı herhangi bir sonuç paylaşılmadan teşekkür belirten ifadeler kullanmanız, konu içerisindeki sonuca varılmasını engelleyebiliyor. @amfibijet

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı