Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünden Siber Güvenlikçi Olunabilir mi?

byilkeryilmaz

Decapat
Katılım
2 Mayıs 2021
Mesajlar
330
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
2 yıldır siber güvenlik ile ilgileniyorum (15 yaşındayım). Gittiğim lise eşit ağırlık lisesi sosyal bilimler yani PC mühendisliği veya herhangi bir yazılım ile ilgili mühendislik okuyamıyacağım. Bu iş için ileride sorun olur mu çünkü kafamı çok kurcalıyor? Bilen birileri yazarsa sevinirim.
 
Olabilirsin. Ama kendini çok geliştirmen lazım. Siber Güvenlik denilen alanda her konudan orta seviye bilgin olması lazım. Kali Linux tarafını zaten bilmek zorundasın. Özellikle öğrenmen gereken donanım ve veri tabanı.

Hocam zaten biraz biliyorum ve gerçekten ilgimi çekiyor ama iş bulurken sorun olur mu onu merak ettim
 
Yönetim bilişim sistemleri bölümü Türkiye'de son 4-5 yılda baya popüler olmaya ve çoğu üniversitede açılmaya başladı. Bölüm çok kaliteli ama iyi kararlar vermen ve akıllıca işler yapman lazım.
Bu işkurun nitelikli bilişim uzmanı yetiştirme adında sistemi var. 2015-2020 arasını kapsıyordu.(pandemiden dolayı 1 sene uzadı)
Sayısal bölümleri alıyorlardı. Artık her sayısal bölümü değil YBS den öğrenci almaya başlayacaklar. Tavsiyem mezun olur olmaz bu tarz işleri de kovala. Ciddi iş imkanı sağlanıyor.
Edit: LinkedIn üzerinden Caner Mollaoğlu hocayı takip et. Son paylaşımlarında YBS mezunları için %100 destekli programlar var. Bir bak belki istediğin alanla ilgili de vardır.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı