Yoklama kaçağı da olunsa tazminat alınabilir mi?

cemozdemir

Hectopat
Merhaba, sevk tarihim 14/11/2024 gözüküyor, 10'unda iş yerinden istifa edeceğim. Tazminatım aralığın 5'inde yatacak, parayı kullanmam lazım. Ayın 14'ünde gidersem kullanamam, bu yüzden yoklama kaçağına düşüp diğer ay gitmeyi planlıyorum fakat 10'unda istifa ettim diyelim, tazminatın yatmasına 25 gün var, askere de gitmedim, tazminatın yatmasını bekliyorum. İş yeri bu 25 gün içinde askere gidip gitmediğimi anlarsa tazminatımı yatırmama gibi bir durum olabilir mi? İstifa ederken askerlik nedeniyle istifa edeceğimi biliyorlar ama yoklama kaçağı olursam tazminat vermeme gibi bir durum olabilir mi bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrıca gitmediğiniz her gün için 5 TL yanlış hatırlamıyorsam, yakalanırsanız 10 TL para cezası da ödeyeceksiniz. Tazminatı ödemek zorundalar diye biliyorum kaçak durumunda kalsanız bile.

İtiraz edebilirler. İtiraz süreci de en az 6-7 ay sürüyor.
Tazminatı alıp harcadıktan sonra gideceğim yani en geç aralığın sonunda gitmiş olurum. İtiraz etseler de önce parayı yatırmaları gerekiyor öyle değil mi? Aralığın sonunda gidersem boşuna itiraz etmiş olurlar.

Ayrıca gitmediğiniz her gün için 5 TL yanlış hatırlamıyorsam, yakalanırsanız 10 TL para cezası da ödeyeceksiniz. Tazminatı ödemek zorundalar diye biliyorum kaçak durumunda kalsanız bile.
Yakalanmak nasıl oluyor? Polis eve gelip beni mi arıyor? yoksa çevirmelerde filan kimlik kontrolü ile mi? Günlük 5-10 TL ceza sorun değil.

Askerlik için istifa edecekseniz sizden sevk belgesi istiyorlar.
Sevk belgesini dün teslim ettim, cuma günü olmadan da istifayı vereceğim bu hafta bitene kadar da çalışacağım.

Bu arada 2024 yılı için ceza günlük 32,18 TLymiş çok değil yine de yanlış bilgi olmasın.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı