Yoklama kaçağı durumunda iken mezun olmak

Canaysen

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. 23 yaşında mesleki ve teknik açık öğretim lisesi öğrencisiyim. 5 Aralık'tan sonra mezun olacağım fakat şu an 1 Ocak 2020'den itibaren yoklama kaçağı durumundayım.
İnternette mesleki ve teknik açık öğretim lisesinden mezun olanların 25 yaşına kadar askerlik tecil ettirebilme hakkı varmış.

Sorum ise şu:
Şu an 229 kredim var mezun olabilmek için.
230 kredi olması gerekiyor, yani benim 1 krediye ihtiyacım var :) 5 Aralık'ta AÖL sınavı var ben o 1 krediyi verip mezun olacağım ama yoklama kaçağına düştüğüm için asker alma yönetmeliğindeki 25 yaşına kadar tecil hakkından yararlanabiliyor muyum?

Dosya Ekleri

• 20201007_180252.jpg
    20201007_180252.jpg
    30,3 KB · Görüntüleme: 137
Orada yazan yaşlar okula kayıtlı olmanla ilgili. Bildiğim kadarıyla üniversite mezunları okulunu bitirdikten sonra 28 yaşını geçmemek kaydıyla 2 yıl daha tecil hakkı kazanıyor. Eğer sizin durumunuzda da aynı haklar var ise 23den 25e kadar 2 yıllık hakkını kullanabilirsin.

Orada yazan yaşlar okula kayıtlı olmanla ilgili. Bildiğim kadarıyla üniversite mezunları okulunu bitirdikten sonra 28 yaşını geçmemek kaydıyla 2 yıl daha tecil hakkı kazanıyor. Eğer sizin durumunuzda da aynı haklar var ise 23den 25e kadar 2 yıllık hakkını kullanabilirsin.
Liseden 2 ay sonra 5 aralıkta mezun olucam inşallah. Askerlik şubesine gittiğimde " sen ocaktan beri yoklama kacagisin 25 yasina kadar tecil ettiremezsn" derler mi?

Şuanda seni yolda polis çevirse zaten sana bir tutanak imzalatacak. Ben bu sene başında adliyeye giderken tesadüfen çevirmeye girdim ve okulumun tecilimi yenilemediğini biliyordum. :( Tabi ki kabak gibi yazı çıkınca adamlar da bakaya durumunda olduğumu ve şubeye gitmem gerektiğini söyledi. Şubeye gittim. Hala bir okula kaydım olduğunu doğruladılar. Tecilimi yaptılar ve çıktım gittim. Yani sana öyle birşey diyeceklerini sanmıyorum. Para cezası olabilir yalnız. Madem okul okuyorsun neden gidip tecilini yaptırmıyorsun?

Derler. O işi kontrol edip sıkıntılı duruma girmeden önce halletmek size düşüyor. Ben yatay geçiş yaptıktan bir yıl sonra boşta gözüktüğümü fark ettim. Gidip uğraştım. Gelmesen, ocakta veya daha geç gelsen kaçak olurdun herhangi bir çevirmede tutar götürürlerdi dediler.

Şuanda seni yolda polis çevirse zaten sana bir tutanak imzalatacak. Ben bu sene başında adliyeye giderken tesadüfen çevirmeye girdim ve okulumun tecilimi yenilemediğini biliyordum. :( Tabi ki kabak gibi yazı çıkınca adamlar da bakaya durumunda olduğumu ve şubeye gitmem gerektiğini söyledi. Şubeye gittim. Hala bir okula kaydım olduğunu doğruladılar. Tecilimi yaptılar ve çıktım gittim. Yani sana öyle birşey diyeceklerini sanmıyorum. Para cezası olabilir yalnız. Madem okul okuyorsun neden gidip tecilini yaptırmıyorsun?
22 yaşını doldurmuş öğrencilerin tecil hakkı bitiyor. Okula gittim zaten tescilini yaptiramazsin 22 yaşını doldurmuşsun dediler. Sen kaç yasindaydin ve hangi okulda okuyordun da tecilini yaptılar?

Ben ön lisansı tamamlayıp açıköğretimde lisans programına dikey geçiş yaptım. 26 yaşına kadar tecilimi hiçbir sıkıntı çıkmadan yaptırdım. Daha istersem iki yıl daha tecil yaptırabilirim ama yoklamayı başlattım. Muhtemelen lise öğrencisi olduğun için öyle bir yaş kuralı vardır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı