Yorgunken nasıl ders çalışılır?

Demir.kan

Hectopat
Katılım
7 Nisan 2020
Mesajlar
1.459
Makaleler
1
Çözümler
6
10.sınıfım, oruçlu olduğum için ders çalışasım gelmiyor aşırı yorgun oluyorum ve çalışacak daha çok dersim var.
Sahurdan sonra saat 4.30 gibi ders çalışmaya başlıyorum 5.30'dan sonra yorgunluk basıyor ve bırakıyorum 6.30'dan sonra yatıp 8.30 kalkıyorum.
8.30'dan sonra hiç ders çalışasım gelmiyor YouTube'da takılıyorum. Normalde 1 günde 7 saat ders çalışmam gerekirken 1 saat ders çalışıyorum. Bunun üstesinden nasıl gelebilirim? Nasıl yorulmadan çok disiplinli şekilde ders çalışırım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Erken yat. Hemen alışamazsın.
Ben sabah 5.00'da koşuya gidiyorum. 8.00 derse geçiyorum. "spor insanı dinç tutar"
Olay tamamen kafada bitiyor. Ayrıca dengeli beslen ve sahura kadar uyumamak gibi bir şey yapma.
Ayrıca çalışmaz isen sistem için basit bir köle olacağını aklından çıkarma.
 
10. sınıfta 7 saat ders çalışman gerekmiyor ki. Biraz daha kendini rahat tut, mümkünse şey yap. Örneğin Youtube'da 1 saat takılacaksın en fazla, tak zaman kısıtlaması oluşturan uygulamaları kullan. Ama şifreni annen belirlesin, veya başka biri. Aynı şey bilgisayarda da geçerli, mümkünse interneti sök. Geri de takma. Annene söyle, bana 1 saat zaman ver, oyun oynayıp geri interneti kapatacağım de. İlla tek başına yapman gerekmiyor. Arkadaşlarınız, aileleriniz mutlu olur size yardım ettikçe. O yüzden öyle yüklenmeyin kendinize. Ha derste sıkılma konusu size ait. Kendiniz odaklanacaksınız, odanızdan tüm uyarıcıları çıkarın. Mümkünse bomboş bir odada çalışın ve kendinize hakim olun. Ama odaklanacağım, yapacağım diye de kendinizi zorlamayın, asıl o zaman odaklanamazsınız. Tabii yazdıklarımı uygulayacağınızı sanmıyorum, çünkü dersler cidden sıkıcı. Önemli olan başlayabilmek. Sıkın biraz dişinizi, gerisinde hobiniz olur test çözmek. :D
 
Günlük rutinin ne? Sahurdan sonra ders çalışmak zaten bence mantıklı bir hareket değil hele sabah dersin varsa. İftara kadar ders çalışabilirsin sanılanın aksine çok zor bir şey değil. 18.30 ya da 18.45'e kadar ders çalış ardından iftara kadar oyalan.
 

Geri
Yukarı