"You have been hacked" maillerinden nasıl kurtulunur?

kacil97

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar mailim çok eski ,belki de 15 yıllık ve bir sürü saçma sapan spam dolandırıcılık maili geliyor. en sonunda adam bildiğin benim kendi mail hesabımdan bana mail göndermiş, "you have been hacked" başlıklı işte içeriğinde 1500 dolar at yoksa yaptığın sapıklıkları yayarım ailene filan diye, iki sorum var:

1. bu adam bana kendi mail adresimle nasıl mail yolluyor?
2. böyle saçma sapan dolandırıcılık maillerinden nasıl kurtulurum?

Merhaba arkadaşlar mailim çok eski ,belki de 15 yıllık ve bir sürü saçma sapan spam dolandırıcılık maili geliyor. en sonunda adam bildiğin benim kendi mail hesabımdan bana mail göndermiş, "you have been hacked" başlıklı işte içeriğinde 1500 dolar at yoksa yaptığın sapıklıkları yayarım ailene filan diye, iki sorum var:

Adam senin mailinden sana mail atıyorsa o mail patlamıştır zaten şifreyi değiştir 2 adımlı doğrulama koy.

Kendi mail adresinden gelen mailler gerçek olmayabilir o tür mail atmanın yolları var diye biliyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1. trojan yemişsin.
2. trojan yemeyeceksin.

Adam senin mailinden sana mail atıyorsa o mail patlamıştır zaten şifreyi değiştir 2 adımlı doğrulama koy.

Keşke silmeseydim maili maskeleme ile de yapılabiliyormuş benim mailimmiş gibi gözüküyor yani adamın maili mesela adam bana bir metin atmış İngilizce sana şöyle böyle yaparım diye mesajı çevirmek için kopyalamaya çalıştığımda kopyaladığım yerler anlamsız sayılara karekterlere dönüyordu.

Bakın aşağıda bıraktığım örnek gibi basılı tutup kopyalamaya çalışırken anlamsız karakter gözüküyor fakat düz metine bakarken bunlar yok.

Dosya Ekleri

• 1735666967234.png
    1735666967234.png
    24,3 KB · Görüntüleme: 57
Keşke silmeseydim maili maskeleme ile de yapılabiliyormuş benim mailimmiş gibi gözüküyor yani adamın maili mesela adam bana bir metin atmış İngilizce sana şöyle böyle yaparım diye mesajı çevirmek için kopyalamaya çalıştığımda kopyaladığım yerler anlamsız sayılara karekterlere dönüyordu.

Bakın aşağıda bıraktığım örnek gibi basılı tutup kopyalamaya çalışırken anlamsız karakter gözüküyor fakat düz metine bakarken bunlar yok.
Merhabalar öncelikle. Mail Spoofing denen bir yöntem var ve sana senin mailinle mail atıyorlar. Yani korkulacak bir şey değil. Yine de içiniz rahat etmiyorsa "Cihazlar" sekmesinden mailinizin giriş yapılmış olduğu cihazları kontrol edin, iki adımlı doğrulama etkin değilse etkinleştirin, şifrenizi değiştirin.

Merhaba arkadaşlar mailim çok eski, belki de 15 yıllık ve bir sürü saçma sapan spam dolandırıcılık maili geliyor. En sonunda adam bildiğin benim kendi mail hesabımdan bana mail göndermiş, "you have been hacked" başlıklı işte içeriğinde 1500 dolar at yoksa yaptığın sapıklıkları yayarım ailene filan diye, iki sorum var:

Size maili gönderen adrese lütfen dikkatli bakın @ yerine başka bir simge var içinde e olan düşme ahmedim düşme

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı