Rehber YouTube dislike sayısı nasıl geri getirilir?

121228

Kilopat
Katılım
8 Temmuz 2016
Mesajlar
2.804
Makaleler
10
Çözümler
7
Return YouTube Dislike eklentisi sayesinde YouTube dislike sayılarını görebiliyoruz. İşinize yarayacağını düşündüğüm için paylaşmak istedim. Ancak belirtmeliyim ki dislike sayıları 2-3 günde bir güncellenir. Yani bir videonun 2-3 gün önceki disslike sayılarını görmektesiniz.

Eklenti: Return YouTube Dislike

Uzantı hakkında sıkça sorulan sorular:

Uzantı, verilerini nereden alıyor?:
Google'ın API verilerinin ve kazınmış verilerin bir kombinasyonu. Google, API'lerinden beğenmeme sayılarını kaldırdıktan sonra kullanılabilir hale getirilebilmesi için mevcut tüm verileri DB'mize kaydederiz.

Beğenmeme sayısı neden güncellenmiyor?: Şu anda video beğenmeme durumları önbelleğe alınır ve çok sık güncellenmez. Şu anda bu, 2-3 günde bir güncellenecek şekilde ayarlanmıştır. Bu ideal değil ve bunları ne sıklıkta güncelleyebileceğimizi geliştirmeye çalışıyoruz.

Nasıl çalışıyor?: Uzantı, izlediğiniz videonun video kimliğini toplar, beğenmeme durumlarını (ve görüntülemeler, beğeniler vb. gibi diğer alanları) API'mizi kullanarak getirir; video, API'miz tarafından ilk kez getiriliyorsa YouTube API'sini kullanır verileri almak için, daha sonra önbelleğe alma (yaklaşık 2-3 gün önbelleğe alma) ve arşivleme amacıyla veritabanında saklayın ve size geri döndürür. Uzantı daha sonra sayfada beğenmeme sayısını ve oranını görüntüler.

YouTube API, beğenmeme sayısını döndürmeyi bıraktıktan sonra ne olacak?: Arka uç, arşivlenmiş beğenmeme istatistiklerinin, uzantı kullanıcı verilerinden tahmin edilen tahminlerin ve beğenmedikleri arşivlenmemiş videoların yanı sıra eski beğenmeme sayısı arşivlerinin görüntüleme/beğenme oranlarına dayalı tahminlerin bir kombinasyonunu kullanmaya geçecektir.





Görsel:

Screenshot_1.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Daha oncesinde rehber acilmisti aslinda:

Yine de nasil yapildigi hakkinda bilgilendirmede bulunmussunuz, elinize saglik.
 
Daha oncesinde rehber acilmisti aslinda:

Yine de nasil yapildigi hakkinda bilgilendirmede bulunmussunuz, elinize saglik.
Evet maalesef görmedim. Görsem açmazdım.
 
Buna gerek var mı? Vidlq ile de dislike gözüküyor diye hatırlıyorum. Yanlış mı hatırlıyorum? Ben şahsen Vidlq'yu daha yararlı buluyorum. Hemen hemen her detayı gösteriyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı