YouTube kanalının geleceği için ne yapılmalı?

Nathann Drake

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. YouTube kanalıma oyunlarla ilgili (easter Egg'ler vs) yaklaşık 2 haftadır 2 günde bir düzenli shorts videoları atıyorum. Toplam izlenmem 40 K, ancak abone sayım 30 civarlarında. TikTok'ta da aynı videoları atıyorum ancak orada takipçi sayım 1000'e yaklaştı. Ocak sonu gibi yeni sistem toplamayı ve uzun videolar yapmayı planlıyorum. Sizce bu süre zarfına kadar kanalı nasıl en iyi şekilde büyütebilirim tavsiyelerinizi bekliyorum.

Hocam YT'de abone olma oranı cidden çok düşük. Benim bazı videolarımı %99.7 abone olmayan, %3 abone olan kullanıcılar izliyor. Toplam izlenmem 370-380K+ fakat aboneler daha yeni 500 oldu. Edit yapıp da paylaşabilirsin. Eğer kanalın bir ivme yakalarsa abonelerin çok hızlı artar. Ekstra olarak Gameplay videoları da atabilirsin. Konu sadece oyunlar olunca kitle daralıyor. Birkaç konu bulursan iyi olur. Memesler, Futbol, oyunlar, mizah videoları vb. Bir de edit yapacaksan İngilizce yapıp akşam saatlerinde yükle. Ben öyle yaptığımda bayağı izleniyorlar. Ama sana kalmış, Türkçe kanallar da bayağı izleniyor. TikTok'da ben de hesap açmıştım. Youtube'da 1 haftada gelen takipçi sayısı orada 2-3 günde gelmişti. Fakat sonra bıraktım bir de üstüne kanal 2 ihtar yedi. Açıkçası video atma saatini ve içeriğini güzel yaparsan her türlü izlenir. Ben son 28 günde 280+ abone kastım. Biraz konuyu değiştirdim sadece. Sen oyunlar ile alakalı videolar at ama mümkünse edit de yap her türlü. İzlenmeler artar, buna bağlı olarak like ve abone sayısı artar. Bir de video başlığına güzel etiketler koymak lazım. Gerçekten işe yarıyor çoğu zaman. Videodaki müzikler de etkili. Viral olan müzikleri kullanırsan izlenmeler artıyor, keşfete düşüyor video. Aslında bunun tam çözümü yok. Bunlar yardımcı olabilir. Her gün veya 2 günde bir video atmak da iyi olur. Bu da çok önemli.

TikTok, Shorts ve Reels Mantığı

İlk olarak TikTok'ta gördüğünüz takipçi sayısı ile YouTube abone sayınız eşit olamaz çünkü TikTok'taki videolar bir akıma takılır ve kişilerin ilgilendiği şeylere göre hesaplara gösterir, örneğin benim de YouTube'da bir shorts videom var Valorant ile ilgili mesela o 3 bin izlendi ancak diğer videolarım onun gibi ilgi görmedi TikTok, shorts ve Reels aynı mantık ile çalışır ve bazı sözde YouTuber arkadaşlarımız sadece shorts videoları atarak beğenme, izlenme ve abone kazanırlar.

Tavsiyeler

Sana tavsiyem ara sıra kısa yine easter eggler veya ne yapacaksan o videoyu shorts yapman, örneğin shorts videoları en fazla bir dakika olabilir örneğin o bir dakika içinde 10, 5 veya 3 easter egg falan göster güzel olur ayrıca videolarına mantıklı etiketler ekle (bunları internetten bulabilirsin) önerilerim bunlar.

Hocam YT'de abone olma oranı cidden çok düşük. Benim bazı videolarımı %99.7 abone olmayan, %3 abone olan kullanıcılar izliyor. Toplam izlenmem 370-380k+ fakat aboneler daha yeni 500 oldu. Edit yapıp da paylaşabilirsin. Eğer kanalın bir ivme yakalarsa abonelerin çok hızlı artar. Ekstra olarak gameplay videoları da atabilirsin. Konu sadece oyunlar olunca kitle daralıyor. Birkaç konu bulursan iyi olur. Memesler, futbol, oyunlar, mizah videoları vb. bir de edit yapacaksan İngilizce yapıp akşam saatlerinde yükle. Ben öyle yaptığımda bayağı izleniyorlar. Ama sana kalmış, Türkçe kanallar da bayağı izleniyor. TikTok'da ben de hesap açmıştım. YouTube'da 1 haftada gelen takipçi sayısı orada 2-3 günde gelmişti. Fakat sonra bıraktım bir de üstüne kanal 2 ihtar yedi. Açıkçası video atma saatini ve içeriğini güzel yaparsan her türlü izlenir. Ben son 28 günde 280+ abone kastım. Biraz konuyu değiştirdim sadece. Sen oyunlar ile alakalı videolar at ama mümkünse edit de yap her türlü. İzlenmeler artar, buna bağlı olarak like ve abone sayısı artar. Bir de video başlığına güzel etiketler koymak lazım. Gerçekten işe yarıyor çoğu zaman. Videodaki müzikler de etkili. Viral olan müzikleri kullanırsan izlenmeler artıyor, keşfete düşüyor video. Aslında bunun tam çözümü yok. Bunlar yardımcı olabilir. Her gün veya 2 günde bir video atmak da iyi olur. Bu da çok önemli.

Hocam yaptığım videolarda bahsedeceğim oyunun gameplayini koyup arkada kendi sesimle konuşuyorum bir de arkaya müzik ekliyorum. Ayrıca 10 k izlenip 240 like alan videodan sadece 8 abone almıştım. YouTube algoritması cidden çok garip.

TikTok, shorts ve Reels mantığı

İlk olarak TikTok'ta gördüğünüz takipçi sayısı ile YouTube abone sayınız eşit olamaz çünkü TikTok'taki videolar bir akıma takılır ve kişilerin ilgilendiği şeylere göre hesaplara gösterir, örneğin benim de YouTube'da bir shorts videom var Valorant ile ilgili mesela o 3 bin izlendi ancak diğer videolarım onun gibi ilgi görmedi TikTok, shorts ve Reels aynı mantık ile çalışır ve bazı sözde YouTuber arkadaşlarımız sadece shorts videoları atarak beğenme, izlenme ve abone kazanırlar.

tavsiyeler

Sana tavsiyem ara sıra kısa yine easter eggler veya ne yapacaksan o videoyu shorts yapman, örneğin shorts videoları en fazla bir dakika olabilir örneğin o bir dakika içinde 10, 5 veya 3 easter egg falan göster güzel olur ayrıca videolarına mantıklı etiketler ekle (bunları internetten bulabilirsin) önerilerim bunlar.

Shorts videolarını maksimum 45 50 saniye yapıyorum ama birden fazla easter egg koyamıyorum bir de genelde oyun karakterleriyle alakalı yaptığım videolar iyi izleniyor. Düzenli olarak atmaya da dikkat ediyorum.

Hocam yaptığım videolarda bahsedeceğim oyunun gameplayini koyup arkada kendi sesimle konuşuyorum bir de arkaya müzik ekliyorum. Ayrıca 10 k izlenip 240 like alan videodan sadece 8 abone almıştım. YouTube algoritması cidden çok garip.
Hocam bir de videoyu attıktan sonra birkaç saat içinde gelen aboneler düşüyor. Ben dün 503 abone olmuştum, 497'ye düştüm. Bugün yine 503 oldum umarım düşmez yine. Like ve aboneler azalıyor kendi kendine. Bir de kanallara değer vermiyorlar. Millet bir abone olmayı fazla görüyor. Benim bir arkadaşım sadece İngilizce videolar çekerek 100K izlenmede 560 abone oldu. Yabancılar daha değer veriyor sanırım.

Hocam bir de videoyu attıktan sonra birkaç saat içinde gelen aboneler düşüyor. Ben dün 503 abone olmuştum, 497'ye düştüm. Bugün yine 503 oldum umarım düşmez yine. Like ve aboneler azalıyor kendi kendine. Bir de kanallara değer vermiyorlar. Millet bir abone olmayı fazla görüyor. Benim bir arkadaşım sadece İngilizce videolar çekerek 100k izlenmede 560 abone oldu. Yabancılar daha değer veriyor sanırım.

Kesinlikle katılıyorum dediklerinize hocam o kadar videoyu yapabileceğim en kaliteli şekilde yapıp düzenli şekilde atmama rağmen durum böyle devam ediyor. Umarım belli bir süre sonra algoritmaya girebilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı