YouTube Premium Kullanıcılarından Gelen Gelir Arttı Mı?

Nakahella

Hectopat
Katılım
10 Temmuz 2018
Mesajlar
624
Makaleler
2
Çözümler
4
Birkaç yıl önce YouTube Premium ülkemizde ilk çıktığında kanal sahipleri için para kazanmaya neredeyse hiç etkisi olmadığı söyleniyordu. Ancak artık YouTube Premium üye sayısı epey arttı, çoğu kişi reklamsız YouTube kullanıyor Premium sayesinde.

Merak ettiğim şey şu, benim gibi Premium kullananların kanallara getirisi ne kadar oluyor acaba? Genelde videosunu izlediğim insanların eskiden reklamına tıklardım birkaç kuruş da olsa destek olmak açısından. Şimdi böyle bir şansım yok, katıl da her kanalda olmuyor zaten. İzlediğim videolar kanala maddi olarak katkı sağlıyor mu merak ediyorum. :)
 
Yine de sağlar diye düşünüyorum. Kazanmasalar belli olurdu.
Ben de YouTube Premium kullanıyorum.
 
Yanlış hatırlamıyorsam yabancı bir makalede okuduğma göre izlediğimiz videolara para kazanması aktifse getiri sağlıyormuşuz ama bununla ilgili net bir miktar falan belirtmemişti.
 
Kanaldan kanala fark olur muhtemelen Premium kitlenin sayısı önemli benim kanalımda mesela Premium geliri çok düşük seviyelerde.
 
YouTube Premium yerine YouTube Vanced kullansan daha iyi olur çünkü bedava ve YouTube Premium'un özelliklerine sahip.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
YouTube Premium yerine YouTube Vanced kullansan daha iyi olur çünkü bedava ve YouTube Premium'un özelliklerine sahip.
Hocam marketten ekmek alıp kasadan okutmak yerine poşeti göstermeden geçersen de bedava ve ekmeğin tüm özelliklerine sahip olabiliyorsun ama adın hırsız oluyor.
 

Geri
Yukarı