Çözüldü Youtube üzerinden video izlerken bilgisayar donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Brod

Hectopat
Daha fazla  
12.08.2024 tarihinde ASUS VG24VQE model TUF Gaming serisinden bir monitör aldım, aldığım günden beri YouTube'da tam ekran video izleyemez oldum. Ne zaman tam ekran video açsam rastgele bir zamanda bilgisayar donuyor ve hiçbir komut işlemiyor, bilgisayarı yeniden manuel olarak başlatmam gerekiyor. PSU değiştim, format attım, BIOS güncelledim, DDU ile sürücüleri kaldırdım yeniden yükledim ama yok bir türlü çözüm yok arkadaş. Eski monitörümde hiçbir sorun yaşamıyordum ne olduysa yeni monitöre geçince oldu ne olur yardım edin bıktım artık şu dertten. Test yapıyorum hiçbir aygıt sorun çıkarmıyor daha yeni termal bakımlarını yaptırdım bugün teslim aldım ama değişen gene yok illallah dedirtti artık.

Dosya Ekleri

• EventLog-6008.png
    12,7 KB · Görüntüleme: 52
  • Kernel-Power-41(63).png
    14,6 KB · Görüntüleme: 47
Çözüm
O zaman sistem hatali.

Formatta attım, BIOS da güncelledim, hatalı olmasının imkanı yok.

O zaman sistem hatali.

Sorunu başka bir forumda başka bir kişi ile detaylıca araştırdık ve sorunun en sonunda "grafik hızlandırma" ayarında olduğunu bulduk. Ancak bunu kapatınca sanki ekran kartı driveri yüklü değilmiş gibi her video 30 FPS izleniyordu 2. adımda yaptığı Chrome'u ekran kartına yüklemesi olayı çözdü gibi gözüküyor. Yani bunca masraf ettim bu kadar basit bir sebepten ötürü olacağını hiç düşünmezdim.
Aga sorun tarayıcı ile ilgili değil, tarayıcıdandır diye Chorme'u silip Opera GX'e geçiş yaptım sonuç değişmedi.

Eklenti yuklediysen sil Adaptive Sync ve Free-Sync'yi kapat.
Ekran kartı driverı ile birlikte gelen oyun yazılımı var başka bir şey yok zaten onun üzerinden güncelledim ve dediğin Free-Sync özelliğini kapattım ama sorunun onunla çözüleceğini sanmıyorum. Yinede denemekte fayda var

Eklenti yuklediysen sil Adaptive Sync ve Free-Sync'yi kapat.
FreeSync kapalı halde az önce yine çöktü.

Az önce 45 dakikalık bir Power testi yaptım ancak sıkıntı çıkartan bir donanım yok. Oyunlarda da herhangi bir sıkıntı yok ağır oyunlar oynuyorum hiçbir kapanma donma yok ancak gel gelelim YouTube videosunu "Tam Ekran" izlemeye çalışınca donuyor sistem.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    103,3 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
O zaman sistem hatali.

Formatta attım, BIOS da güncelledim, hatalı olmasının imkanı yok.

O zaman sistem hatali.

Sorunu başka bir forumda başka bir kişi ile detaylıca araştırdık ve sorunun en sonunda "grafik hızlandırma" ayarında olduğunu bulduk. Ancak bunu kapatınca sanki ekran kartı driveri yüklü değilmiş gibi her video 30 FPS izleniyordu 2. adımda yaptığı Chrome'u ekran kartına yüklemesi olayı çözdü gibi gözüküyor. Yani bunca masraf ettim bu kadar basit bir sebepten ötürü olacağını hiç düşünmezdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…