YouTube ve oyun için monitör tavsiyesi

comeon356

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba;
Sistemim Ryzen 5 3600, GTX 1070 Ti kullanıyorum PC'de TN panel mi IPS mi almalıyım karar veremedim. Bütçem 2100TL'ye kadar çıkabiliyorum daha fazlasını çıkamam, o yüzden yazdıgım markalara da yorum yapabilirseniz ve önerdiginiz monitörü neden önerdiginizide belirtebilirseniz sevinirim. Sizce ASUS VG248QG bu monitör mü? Yoksa AOC 24G2-BK bu monitörümü almalıyım?

PUBG, Valorant, GTA 5 oynuyorum IPS panelde olabilir ama gecikme süreleri biraz fazlaymış sanırım.
YouTube video hazırlıyorum, canlı yayında yapıyorum sizce benim için hangi monitör daha sağlıklı olur? Önceden VA panel bir Gamepower monitör kullanıyordum monitörden kaynaklı takılmalarım oluyordu, o yüzden monitörümü değiştiriyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
IPS panel 144Hz ve 1ms olarak geçiyor ancak 1ms gtg değil MPRT sanırım.

Ölü pixel ve ghosting çok fazla çıkıyor diye biliyorum ASUS'un bu modelinde.

Ölü pixel ve ghosting çok fazla çıkıyor diye biliyorum ASUS'un bu modelinde.

Bu modelle alakalı değil bu durum panda panel ile alakalı. Panda panellerde ölü piksel çıkma olasılığı daha fazla. Bu monitör de panda panel bir monitör. Ben şu an bu monitörü kullanıyorum bundan önce iki adet daha kullandım ölü pikselden iade ettim. Bunu bilerek Vatan üzerinden aldım ve bu modelde de ölü piksel çıktı gittim şubelerine kontrol edip değiştirerek ölü pikselsizini aldım.

Bu modelle alakalı değil bu durum panda panel ile alakalı. Panda panellerde ölü piksel çıkma olasılığı daha fazla. Bu monitör de panda panel bir monitör. Ben şu an bu monitörü kullanıyorum bundan önce iki adet daha kullandım ölü pikselden iade ettim. Bunu bilerek Vatan üzerinden aldım ve bu modelde de ölü piksel çıktı gittim şubelerine kontrol edip değiştirerek ölü pikselsizini aldım.

Tamamdır peki gysync uyumu nasıl monitörün önce kullandıgım monitörde takılmalar oluşuyordu bundada öyle bir sorun olur mu acaba hangi ekran kartı ile kullanıyorsunuz.

Bunu önerdim çünkü 144Hz IPS ve gerçek 1ms. Ayrıca panda panel değil diye biliyorum.
Artıdan HDR10 özelliği mevcut IPS olmasına rağmen 350 candela sunuyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı