YouTube ve Twitch nasıl para kazanıyor?

381258

Hectopat
Katılım
30 Ekim 2020
Mesajlar
4.634
Çözümler
18
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Çok merak ediyorum, YouTube ve Twitch yayıncı ve YouTuber kitlesine belli bir miktar para ödüyor. Peki parayı ödeyenler ana gelirlerini nereden elde ediyor?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Twitch bağış ile Youtube'de para kazanma aktif olunca reklamlardan falan. Gerçi hepsi reklamlardan genellikle kazanıyor.
 
Youtube mobil üzerinden ( Android ) tam tamına 5 Milyar kez indirilmiş. Hadi bunun 2 Milyarı bile aktif olarak kullanıyor diyelim. Üstelik PC, konsol vs. de kullananları da say. Ohoo. Matematiğim yetmedi buna. Her ülkeden farklı farklı reklamlar veriliyor. Senin gördüğün sadece Türkiye için.
Reklamdan niye para kazanıyorlar ki? Reklam sayesinde reklam yapılan ürün gerçekten ciddi anlamda satın alınıyor mu?
YouTube satmıyor bunu. Adamlara ne? YouTube alacağı paraya bakar.
 
YouTube'un kazandığı parayı Türkiye kazanmıyor :D. Ayrıca arkalarında YouTube'ın Google gibi devasa bir şirket varken, Twitch'in ise arkasında Amazon var. Twitch zaten yok şu abonelik yok şu bağış derken kazanıyor.
 
Reklamdan niye para kazanıyorlar ki? Reklam sayesinde reklam yapılan ürün gerçekten ciddi anlamda satın alınıyor mu?
Reklam piyasasının kibar bir tabir ile "cılkı" çıktı diyebiliriz. Neyi kastettiğimi anladınız siz.

Artık en ufak çaplı İnstagram fenomenleri bile reklamlardan çok büyük gelir elde ediyorlar. Günümüzde reklamlar ciddi gelir kaynağı.

Eski kız arkadaşımın bir arkadaşı vardı, babası Türkiye'nin en büyük reklam ajanslarından birinin sahibiydi. İsim vermek istemiyorum ama Youtube Türkiye'nin ilk 5 içerik üreticisinden biri olan bir şahıs bir reklam için 250 bin TL istemişti geçen sene. Siz düşünün artık.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı