YouTube'a atılan videoların kalitesi çok düşüyor

JosephhYK

Hectopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Ben anı olması için YouTube kanalıma GeForce Experience ile şu ayarlarda aldığım CS:GO kliplerini birleştirip atıyorum;

1685660122775.png

Videoların birleştirilmeden önceki kaliteleri ile birleştirildikten sonraki kaliteleri arasında hiçbir fark yok. Ama iş YouTube üzerine gelince videolarda anlamsız bir çamurluk var. Mesela daha yeni attığım videonun bir anının SS'i ile videonun klibi arasındaki fark;

1685660254059.png
1685660317690.png

Arada görebileceğiniz gibi bariz bir fark var bunun sebebi nedir? Nasıl çözebilirim?

Özellikle bu anı attım. Sağ üstteki Killer'e bakarsanız ve adamın kafasından çıkan kıvılcıma bakarsanız aradaki farkı daha net görebilirsiniz.

Son düzenleme:
Çözemezsin. YouTube hem boyuttan hem de veri trafiğinden azaltmak adına videoları olabildiğince compressliyor. Bu da bitrate'in çakılmasına neden oluyor.

Videoları 4K yükleyerek bitrate sınırını yükseltebilirsin ama o da garanti değil maalesef.

Çözemezsin. YouTube hem boyuttan hem de veri trafiğinden azaltmak adına videoları olabildiğinde compressliyor. Bu da Bitrate'in çakılmasına neden oluyor.

Videoları 4K yükleyerek bitrate sınırını yükseltebilirsin ama o da garanti değil maalesef.

Hocam bir videoyu 4 k olarak çekip yükledim o da aynı şekilde. Hatta bakın iki videoyu da 5 dakika boyunca buraya bırakıyorum aradaki farka bakın.

Hocam peki YouTube'a atılan CS videoları nasıl bu kadar üst düzey kaliteli olabiliyor? 1080p videolar sanki 2K gibi duruyor.

Hocam bir videoyu 4 k olarak çekip yükledim o da aynı şekilde. Hatta bakın iki videoyu da 5 dakika boyunca buraya bırakıyorum aradaki farka bakın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Dediğim gibi, garantisi yok.
YouTube'daki neredeyse tüm videolar böyle maalesef ama videoların renk paletlerinden ötürü her videoda belli olmuyor düşük bitrate. Henüz şu anda fark ediyorsun muhtemelen.

Videoyu 720p olarak fakat yüksek bitrate (6000kb/s) de encode edip öyle yüklemeyi deneyin.
Videoyu 1080p olarak yüklerseniz 720p izleyecek olanlar ciddi görüntü kaybı yaşar. Ama yüksek bitrate 720p olarak yüklerseniz tam ekran izlendiğinde bile görüntü kaybı olmaz.
+ 1080p ve üstüne getirilen kısıtlamalar 720p de yok henüz.

Dediğim gibi, garantisi yok.
YouTube'daki neredeyse tüm videolar böyle maalesef ama videoların renk paletlerinden ötürü her videoda belli olmuyor düşük bitrate. Henüz şu anda fark ediyorsun muhtemelen.

Hocam videoda oynayan kişi ben olduğum için sadece hazırlayıp geçiyordum hiç izlemiyordum. Bu son attığımı izleyeyim dedim baktım bildiğiniz çamur gibi video. Peki oyunun içerisindeki aydınlık ayarını fullesem ve digital Vibrance'ı fullesem bir değişiklik olur mu?

Yeni konular

Geri
Yukarı