YouTube'a atılan videoların kalitesi çok düşüyor

Benim takıldığım kısım videoların YT'ye atılmadan önce bayağı kaliteli durması ama atılınca çamur gibi olmasıydı. Cevaplarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum sağ olun. Hayırlı geceler dilerim.

1080p olarak video atıyorsun. Onu attığın an bile zaten VP09 codec ile YT bunu sitesine yüklemeyecektir. Sen onu 2K yaparak VP09 ile yüklemesine zorlarsın. 30K bit az fakat, çünkü siz video kayıt ile yaptığınız videoyu ham olarak atıyorsunuz ya da Movavi de sabit bit ile render almıyorsunuz. 50K ile kayıt alın ve onu ham bile atın. Durum düzelecektir.
 
Bağlantıdaki yöntemi deneyip geri dönüş yapar mısınız?
 
Obs ile kayıt alın. Bitrate de en azından 25000 olsun.
Ayarlardan videonun çıkış çözünürlüğünü 2560x1440 olarak yapın. Siz 1080p'de oynarken o 2k kayıt alacak. 2k yüklediğinizde çözünürlük daha iyi gözükecek. 1080p'deki kayıtlar sadece yüksek izlenme ve abonelere sahip kanallarda piksel olmuyor. Onun haricindeki düşük kanallarda görüntüde bozulma ve piksellik oluyor.
 
2K olarak render almanız gerekiyor. Youtube, belli bir kitleye/aboneye ulaşana kadar Youtube kanallarının yüklediği videoları avc1 codec'i ile yüklüyor. O da tamamen çözünürlük ile alakalı. 1080P videoları 2 codec ile yüklüyor Youtube. avc1 veya vp09 codec'i ile. Düşük kitleye/aboneye sahip kanalların videolarını avc1 codec'i ile yüklüyor. Bunun çözümü ise en azından yüksek abone sayısına, izlenme sayısına ulaşana kadar 2K render almak. 2K 24 bin bitrate ile render alın. Fazlasını almayın. Youtube 2K videolar için 24 bin bitrate öneriyor. Yani sen 100 bin bitrate ile de render alsan Youtube işleme bölümünde fazladan bekletip, videonun kaliteyi kırpıp onu 24bin bitrate'e düşürecek. O yüzden 24bin bitrateden fazla vermenize gerek yok. 2K 24bin bitrate ile render alıp Youtube'a atarsanız vp09 codec'i kullandığını görebilirsiniz. Fakat 1080P oynayıp 2K render aldığınız için sanal bir 2K çözünürlük oluşmuş olacak. Bu da 1080P'de videonun kalitesinin biraz düşmesine sebep olacak. Şuan ki kadar kötü olmaz. 1080P oynayıp 1080P render alıp avc1 codec'i ile paylaşacağınıza 1080P oynayıp 2K render alıp vp09 codec'i ile videoları paylaşın arada ki farkı göreceksiniz. Monitörünüz 2K ise eğer kaliteden hiç ödün vermeden videoyu paylaşabilirsiniz tabii orası ayrı. Ben 1080P oynayıp 2K render alacağınız senaryoyu yazdım.
 
Arkadaşlar videodaki klipleri tekrar birleştirip 2K olarak render aldım ve o şekilde YouTube'a attım görüntü 1080p olmasına rağmen daha netti. Herkese cevapları için teşekkür ediyorum.
 
Arkadaşlar videodaki klipleri tekrar birleştirip 2K olarak render aldım ve o şekilde YouTube'a attım görüntü 1080p olmasına rağmen daha netti. Herkese cevapları için teşekkür ediyorum.
Hangi codec'i kullandığını videoya sağ tıklayıp "Meraklısı için istatiskler" tıklarsanız hangi codec'i kullandığını görebilirsiniz.
 
Arkadaşlar videodaki klipleri tekrar birleştirip 2K olarak render aldım ve o şekilde YouTube'a attım görüntü 1080p olmasına rağmen daha netti. Herkese cevapları için teşekkür ediyorum.
Çektiğin görüntün zaten 1080p olacak onda problem yok. Sadece VP09 cod ile daha güzel bir sıkıştırma sonucu görüntü yüklemesi yapabiliyorsun. Sorun 1080p video yüklemen. 1080p olarak yüklediğinde belli bir izlenmeye ulaştığında VP09'a evrilir.

Bu arada yukarıda arkadaşın birisi 2500bit OBS ile çek demiş yanlış. 2K görüntü almak için 30k-35k arası görüntü çekmen gerekiyor. Detayları zaten YT araştırmalarında bulabilirsin.

Ne kadar bit yükseltirsen video boyutu o kadar büyür, yapacağın render ile bu daha da artacaktır ama ona da yapacak bir şey yok. Güzel bir görüntü için artık buna katlanacaksın :) Ek olarak Capcut kullanmanı tavsiye ederim. Ekran kartı üzerinden renderları Adobe'ye göre çok daha (hem de epey) hızlı oluyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı