Çözüldü YouTube'da 1080P60 video izlenmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
54
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
YouTube'da 1080P60 video izleyemiyorum. 1080p videoları rahatça izletiyor ama 1080P60 izletmiyor. İnternetim de kötü değil, ben şahsen sistemden alakalı olduğunu düşünüyorum. Hangi tarayıcı ile denesem hepsinde izlenmiyor. Ancak sistem kötü ama işin içine GPU bile %100 kullanıldığı oluyor tarayıcı tarafından ona rağmen gene izlenmiyor. Garip değil mi? (Virüs yok)

Ekran Alıntısı.PNG

Sistem:

E7500.
GT 430.
4 GB RAM.
Samsung 870 EVO 250 GB SSD.

Tarayıcı: Brave.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İlk önce YouTube'da video oynarken sağ tıklayıp meraklısı için istatistikler kısmını aç. Orada video codec'i VP9 ise h264ify eklentisini yükleyip dene.

Eğer yine sıkıntı varsa veya normalde de H.264 kullanıyorsa tarayıcı ayarlarından donanımsal hızlandırmayı kapatıp videoyu işlemci üzerinden izlemeyi dene.

Bu da işe yaramazsa farklı tarayıcılarda aynı yöntemleri dene, hâlâ takılıyorsa bilgisayarınız yeterince güçlü değildir.
İlk önce YouTube'da video oynarken sağ tıklayıp meraklısı için istatistikler kısmını aç. Orada video codec'i VP9 ise h264ify eklentisini yükleyip dene.

Eğer yine sıkıntı varsa veya normalde de H.264 kullanıyorsa tarayıcı ayarlarından donanımsal hızlandırmayı kapatıp videoyu işlemci üzerinden izlemeyi dene.

Bu da işe yaramazsa farklı tarayıcılarda aynı yöntemleri dene, hâlâ takılıyorsa bilgisayarınız yeterince güçlü değildir.

Çözüm
Twitch yayınlarında ve YouTube'da 1080p 60FPS izlerken bende de takılmalar oluyordu. Donanımsal hızlandırmayı kapatınca sorun çözülüyor. Veya Chrome kullanıyorsanız chrome://flags'den vulkan'ı etkinleştirip performansı test etmenizi öneririm. Vulkan desteği Chrome'a deneysel olarak geldi.

İlk önce YouTube'da video oynarken sağ tıklayıp meraklısı için istatistikler kısmını aç. Orada video Codec'i VP9 ise h264ify eklentisini yükleyip dene.

Eğer yine sıkıntı varsa veya normalde de h. 264 kullanıyorsa tarayıcı ayarlarından donanımsal hızlandırmayı kapatıp videoyu işlemci üzerinden izlemeyi dene.

Rahatça izliyorum şimdi, teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı