YouTube'da like mı abone mi daha önemli?

Fozzyxd

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4070 R7 7500F Kioxia 1tb 16Gb Ram Thermaltake Kasa Asus A620m-k
Arkadaşlar YouTube'da genellikle videolarından abone istiyorum örneğin abone olur musun gibi ve aşırı işe yarıyor ama diğer milyonlarca abonesi olan YouTuber'lara ya da yüz binlerce abonesi olan YouTuber'lara baktığımda like istiyorlar. Acaba like sayısı fazla oldukça daha mı fazla kanal izleniyor yoksa abone sayısı fazla olunca mı?

Gelir olarak soruyorsan aylık toplam izlenme sayısı önemli.

İzlenme süresi, beğeni ve yorum daha önemli diye biliyorum.

Hocam like genel olarak videonun öne çıkması ve algoritma için önemliyken abone sayısı ayriyeten geliri ciddi bir şekilde etkiliyor.

Begeni ve yorum daha çok aktiflik oldugundan dolayi ana sayfaya dusmende etkili rol oynuyor, ana sayfaya dustukten sonra kendiliginden abone de gelmis oluyor zaten.

Gelir açısından diyorsanız gelirin çoğu reklamlardan geldiği için en önemlisi izlenme sayısıdır diye düşünüyorum. Like, yorum gibi şeyler videoyu daha çok öne çıkaracağından bu kadar önemseniyor muhtemelen.

Reklamlar ve sponsorlar para kazandırıyor. Abone, like, yorum isteme sebepleri de YouTube algoritmasına göre önerilenlere ve önerilen kanal olmak istedikleri için istiyorlar. Hem onlar için motive kaynağı hem de kanalları ve videoları öne çıkıyor.

Video'ya gelen like sayısı arttıkça video daha çok kişiye öneriliyor. Bu önerlilen kişilerden birileri video'yu izlerse, reklam görüntüleme başına para alırsınız.
Like dolaylı olarak para kazandırıyor kısaca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…