Youtube'da Nasıl Kanal Açılır?

mustafa43

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar konuyu nereye açacağımı bilmediğim için buraya açtım. Biz 4 arkadaş youtube'da kanal açmak istiyoruz. Nasıl açacağımızı bilemediğimiz için sormak istedik. Bir de biz bu işten akmasa da damlayacak şekilde para kazanmak istiyoruz. Yardımcı olursanız sevinirim. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bence ilk önce açacağınız kanalda ne yapacağınızı söylemen gerekirdi. Yani siz oyun mu oynayacaksınız yoksa bilimsel deneyler mi yapıp koyacaksınız kanala? Bunları söylerseniz daha iyi öneri yapabiliriz. İlk başta kanalın ismini filan belirleyin konusuna göre daha sonra kanal logosunu falan yapın. Videoları çekerken lütfen küfretmeyin ve kendiniz olun. Gerçekten küfürü alışkanlık haline getirmeyin samimi olduğu sanılıyor ama gerçekten çok kötü bir şey. Çok az kullanmaya özen gösterin. Tabii ki bunlar benim fikrim.

Peki parayı nasıl elimize alabileceğiz. Oyun ağırlıklı ama bilimsel videolar da koymayı düşünüyoruz. İsmi belirledik, elimizden geldiğince de küfür etmemeye çalışacağız.

Oyun ağırlıklıysa kendinizin sevdiği ve oynarken zevk aldığınız oyunlarla ilgili videolar çekin. Haber de koyabilirsiniz. Yani bir oyunun çıkış tarihini, nasıl oynanacağını anlatabilirsiniz. Oyun oynarken video çekmek için iyi bilgisayar lazım. Sizde mevcut mu? Video programı lazım. Onu bulmanız gerekiyor. Zaten 3-4 kişisiniz bu yüzden çekeceğiniz oyunların alanları artacaktır. Yani hepiniz aynı oyunları seviyorsunuz diye bir şey olamaz bence. Bir kişi yarış oyunlarını sevmez diğeri sever. O yarış oyunu videosunu çeker sen strateji oyunlarının çekersin. Böylece bir sürü oyunu çekmiş olursunuz. Bilimsel video çekecekseniz öyle hemen çekemezsiniz. Konuya hakim olmanız lazım bu yüzden baya araştırmanız gerekiyor ki yorumlara soru yazdıklarında cevaplayabilin. Bu arada yaşlar da baya önemli. Çünkü 14-15 yaşlarda olunca insanlar videolara bakmıyor. Sesler kalın ya da ince olabiliyor bu yüzden insanlar bunlar küçük diyor izlemiyorlar. Videoları koymaya başladığınızda alıntı yapmayın. Yapmadığınız halde bile size alıntı diyebilirler bu yüzden bence kaynak filan koyun. Kaynaklarınız ne kadar fazla olursa o kadar sağlam bilgi vermiş olursunuz ve izleyici de inanır sizin bir şeyler yaptığınıza. Yani bu iş gerçekten zor. Bilimsel videolar çekerken baya hazır olmak gerekiyor. Deney yapacaksanız özel bir yer veya odayı hazırlamak, önlem almak gerekiyor. Gerçekten de çok zor iş ve yapana kadar sıkılabilirsiniz, yorulabilirsiniz. Bir sürü uğraş verip ,ilk başlarda, beğeni ve yorum alamamak motivasyonunuzu düşürecektir. Şimdiden moralinizi bozdum ama malesef hayatta hiçbir şey zor değil ve siz de zor olanları yapmaya çalışıyorsunuz. Bu iyi bir şey ileride zorluklarla karşılaşınca çok zorlanmadan üstesinden gelmeyi öğreniyorsunuz.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı