YouTube'da video başı ne kadar kazanılıyor?

Ortalama olarak "para kazanma özelliğini" açtığınız zaman 1000 izlenme başına 1 dolara yakın bir para kazanırsınız. Reklamlar harici.

(Önceden bu şekildeydi. Politika değişmiş olabilir.)
 
İzlenme sayısı ve videonun kategorisine göre değişiyor. Ama 1000 izlenmeye ortalama 3 5TL oluyor genelde (Türkiye için) eğitim kategorisi olduğu zaman tabii bu miktarın 2 3 katı oluyor.
 
Kulaktan dolma konuşulanlardaki gibi herkes çuvalla para kazanmıyor. Ülkelere göre CPM değerleri vardır, amerikalı avrupalı orta dünya ülkeleri asyalı cart curt. İzleyen kişinin nereli olduğu ve izleme süresi de çok önemlidir. Mesela 1000 görüntüleme ve 20 saniye izlenmiş, daha az kazanır. 1000 görüntüleme 20 dk video 15 dk izlenmiş daha fazla kazanır. 10 dk video 10 dk geçmiş reklam yok kazanır, reklam var daha fazla kazanır bu böyle uzar gider.
Bu arada herkes bin izlenme başına bir dolar kazanamaz, avrupalı veya uzak doğulu biri izlediyse eyvallah fakat genellikle türkler izlerse 1 dolar altı olur. Kısaca sabit bir kazanç yok reklamın görünürlüğü tıklanması videonunu uzunluğu video kazancı aşırı şekilde değişiklik gösteren bir şey.
 
@mertpivvo Bu yüzden zaten mesajımın en başında "ortalama" olarak yazılmakta. Her 1000 izlenme 1 dolar kazansaydı herkes zengin olmuştu zaten şu anda.
Kral youtube videoları freelancer olayının önünü açan şey zaten. Söylediğin şeyden bağımsız zaten başlayan herkes(!) zengin oldu :D
Şaka bir yana youtube spagettisinin içinde hayatta kalmak videolarınızın görünürlüğü falan inanılmaz zor şeyler uzun süre denediğim için bilirim. Artık izleyici her şeyi gördüğü için farklı şeyler yapıp youtube da öne çıkmanız gerekiyor yoksa 9999 kişi aynı şeyi yapıyor ve önünü kapatıyor bu yüzden de anasayfaya çıkmak zor. Çıkmadığından izlenmek zor izleyicinin sıkılma olasılığı yüksek falan filan.
 
Bu izlenme gibi değişkenlere göre değişir. Normalde izlenmelerinden 2 dolar alır birisi, diğeri reklamlarla 10 dolar alır. Demek istediğim, sabit bir sayı yoktur. Arkadaşlarda yazmış zaten.
 

Geri
Yukarı