YouTube'da yabancı kanalların videoları kullanılırsa telif yer miyim?

Arda_0038

Decapat
Merhaba, ben YouTube kanalımda Mortal Kombat için çeviriler yapıyorum ve yeni oyun (Mortal Kombat 1) çıkınca da hikayesini vs. çevirmek istiyorum. Ancak oyun bende yok ve benim bu videoları YouTube'dan almam gerek. Ben yabancı kanalların videolarını alsam çevirsem atsam bana telif atarlar mı? Video başınca hangi kanala ait olduğunu belirtirsem bir telif yer miyim? Yoksa adamlara ulaşmam mı gerek?

Evet, telif atarlar. Birisi Afrika'dan rastgele bir kişinin videosunu kendi videosuna birkaç saniye koydu diye adam o videoya denk gelip telifliyor, hatta direkt kanala ihtar atıyor. Teliflerler.
Çözüm olarak bazı kanallar var, her gün oyun oynayıp video paylaşıyorlar ve videolarını kendi videodalarınızda kullanmanıza izin veriyorlar. Karşılık olarak video açıklamanıza gameplay videosunu aldığınız kişinin kanalının linkini koyuyorsunuz.

This video is free to reuse. But you have to add your content over it, such as add commentry, make montages, do voiceover, use it as backgound etc etc.You are not allowed to reupload this video in another ''NoCopyrightGameplay" or "FreeToUseGameplay" channel and claim that its yours. Or you might receive Copyright Claims on you video. Demiş kendisi, yani bu videoyu direkt olarak kullanmayın ama videolarımı alıp üstüne konuşabilirsiniz, eleştiri videoları, montajlar vb. yapabilirsiniz. Öyle kullanabilirsiniz, açıklamanıza da link atın genelde öyle yapıyolar daha sağlıklı olur.

Evet, telif atarlar. Birisi Afrika'dan rastgele bir kişinin videosunu kendi videosuna birkaç saniye koydu diye adam o videoya denk gelip telifliyor, hatta direkt kanala ihtar atıyor. Teliflerler.
Çözüm olarak bazı kanallar var her gün oyun oynayıp video paylaşıyorlar ve videolarını kendi videodalarınızda kullanmanıza izin veriyorlar. Karşılık olarak video açıklamanıza, gameplay videosunu aldığınız kişinin kanalının linkini koyuyorsunuz.

Aynen bu tarz işler yapan kanalların adlarını verebilir misiniz acaba?

İstediğim oyunu (Mortal Kombat 1) çekmez gibi geliyor.
Hocam arıyodum da hiç bulamadım Mortal Kombat 1 paylaşan bu şekilde kanal açıkcası. Bilemedim. Bir videoyu 10 saniyeden az koyarsanız telif atılmıyordu diye biliyorum, öyle öyle ayrı ayrı videolar birleştirebilir ama bu kanun güzelce araştırılmalı. 10 saniye mi ve tam olarak böyle mi bilemedim şu an.

Hocam arıyordum da hiç bulamadım Mortal Kombat 1 paylaşan bu şekilde kanal açıkçası. Bilemedim. Bir videoyu 10 saniyeden az koyarsanız telif atılmıyordu diye biliyorum, öyle öyle ayrı ayrı videolar birleştirebilir ama bu kanun güzelce araştırılmalı. 10 saniye mi ve tam olarak böyle mi bilemedim şu an.

10 saniye şartı müzikte oluyordu diye biliyorum hocam, belki ben yanlış biliyorumdur.

Hocam arıyordum da hiç bulamadım Mortal Kombat 1 paylaşan bu şekilde kanal açıkçası. Bilemedim. Bir videoyu 10 saniyeden az koyarsanız telif atılmıyordu diye biliyorum, öyle öyle ayrı ayrı videolar birleştirebilir ama bu kanun güzelce araştırılmalı. 10 saniye mi ve tam olarak böyle mi bilemedim şu an.

Çoğu kanala mail attım cevaplarını bekleyeceğim. Teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı