YouTube'dan para nasıl kazanılır?

Teritseran

Hectopat
@mehmet32127 Ben de sizin gibi bir durumun içerisindeyim ve okuduklarıma göre Ziraat hesabı açmaya karar verdim fakat bundan sonra ne yapmam gerektiği hakkında bir bilgim yok, kısaca anlatabilirseniz ve ya nasıl bir yol izlediğinizi kısaca açıklayabilirseniz çok memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
@mehmet32127 Ben de sizin gibi bir durumun içerisindeyim ve okuduklarıma göre Ziraat hesabı açmaya karar verdim fakat bundan sonra ne yapmam gerektiği hakkında bir bilgim yok, kısaca anlatabilirseniz veya nasıl bir yol izlediğinizi kısaca açıklayabilirseniz çok memnun olurum.

Tabii, anlatırım :)

Öncelikle sana bu süreci en başından anlatacağım: Şimdi ilk olarak belirli bir yaşın altında olman gerekiyor(.30-28 yaşın altı). Sebebi ise senin gidip vergi dairesinden YouTube için sadece %15 stopaj ödemeni sağlayacak bir belgeye başvurman gerek. Vergi dairesine gidince "ben YouTube'a içerik üretiyorum ve %15 stopaj ödeme kanunundan faydalanmak istiyorum." demen gerek, onlarda seni yönlendirecek. Belgeyi aldıktan sonra, devlete ait bir bankaya gidip bu kağıdı gösterip bir tane banka hesabı açman gerekiyor. Hesabı açtıktan sonra vergi dairesine geri gidip "ben aldığım belgeyle bir banka hesabı açtım ve bunu vergi dairesine bildirmek istiyorum." demen gerekiyor. Artık vergiyle bir işin kalmıyor ama sanırsam Bağ-Kur primi diye bir şey varmış onu bende tam bilmiyorum. Bağ-Kur ile alakalı bir bilgi bulabilirsen beni de aydınlatır mısın :D.

Tabii, anlatırım :)

Öncelikle sana bu süreci en başından anlatacağım: Şimdi ilk olarak belirli bir yaşın altında olman gerekiyor(.30-28 yaşın altı). Sebebi ise senin gidip vergi dairesinden YouTube için sadece %15 stopaj ödemeni sağlayacak bir belgeye başvurman gerek. Vergi dairesine gidince "ben YouTube'a içerik üretiyorum ve %15 stopaj ödeme kanunundan faydalanmak istiyorum." demen gerek, onlarda seni yönlendirecek. Belgeyi aldıktan sonra, devlete ait bir bankaya gidip bu kağıdı gösterip bir tane banka hesabı açman gerekiyor. Hesabı açtıktan sonra vergi dairesine geri gidip "ben aldığım belgeyle bir banka hesabı açtım ve bunu vergi dairesine bildirmek istiyorum." demen gerekiyor. Artık vergiyle bir işin kalmıyor ama sanırsam Bağ-Kur primi diye bir şey varmış onu bende tam bilmiyorum. Bağ-Kur ile alakalı bir bilgi bulabilirsen beni de aydınlatır mısın :D.
Çok teşekkür ederim, çok açıklayıcı bir şekilde anlatmışsın. Vergi işini halledip Bağ-Kur primini araştıracağım, eğer bilgi edinebilirsem seve seve anlatırım :) .

Technopat Haberler

Geri
Yukarı