YTÜ inşaat bölümünden GTÜ kimya mühendisliğine geçilir mi?

Babbalar123

Hectopat
Daha fazla  
YTÜ inşaat mühendisliği 1. sınıf okuyorum, merkezi yatay geçişle GTÜ kimya mühendisliğine veya YTÜ matematik geçmeyi düşünüyorum. Mantıklı olur mu? YTÜ'de yol tek yön 2 saat sürüyor, Gebze'de 15 dakika olacak.

YTÜ inşaat mühendisliği 1. sınıf okuyorum, merkezi yatay geçişle GTÜ kimya mühendisliğine veya YTÜ matematik geçmeyi düşünüyorum. Mantıklı olur mu? YTÜ'de yol tek yön 2 saat sürüyor, Gebze'de 15 dakika olacak.
Matematik bölümüne geçmenizi tavsiye etmem. YTÜ İnşaat iyi bence ancak GTÜ'de kötü sayılmaz.

GTÜ Kimya Mühendisliği daha iyi bir seçenek.

İnşaat Mühendisliği sektör olarak kötü durumda, bu yüzden iş imkanı oldukça düşük.

Matematik bölümü ise genel olarak istihdamı düşük bir bölüm. Matematik ve İnşaat Mühendisliği arasında seçim yapmak oldukça zor, belki İnşaat bir tık daha iyi olabilir ancak bu dediğim İnşaat iyi olduğu için değil, Matematik bölümüne kıyasla daha iyi olduğu için diyorum.

Bu üçlü arasında Kimya Mühendisliği elbette daha iyi bir seçenek oluyor. Metalurji ve Malzeme / Kimya gibi Mühendislik alanlarının halen daha fabrikalarda iş istihdamı var.

İnşaat oku diyemem inşaat mezunlarının durumu vahim, YTÜ matematik geçmen eğer matematiği seviyorsan olabilecek bir şey matematiğe ilgin yoksa veya az ilgin varsa okunacak bir bölüm değil 4 seneni heba edersin. Gtü kimya mühendisliği olur hatta çok iyi olur teknik üniversitede mühendislik okuyup iş bulamaman çok düşük bir şans, kimya muhendislerinin maaşı da iyi oluyor dil biliyorsan yurt dışında işte çok rahat buluyorsun. Kimyaya ilgin varsa kesinlikle gtü kimya mühendisliği derim ben.

İkisi farklı alanlar yani ne iş yapmak istiyorsun?
YTÜ Matematik mezunu olup öğretmenlik yapan da var yazılımcı olan da ucu açık ama kendine bayağı bir şey katman lazım.
Kimya Mühendisliği istihdam olarak iyi olabilir belki ama matematik öğretmeni olup daha iyi şartlarda da çalışmak mümkün.
Ulaşım sıkıntı ediyorsan yani bilemiyorum, Marmara Üniversitesi düşünebilirsin ikisinin ortası kalıyor.
İş sende bitiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı