Yük altında i5 3470 CPU 70-80 derece oluyor

O zaman kule tipi olanı alın. Daha iyi olur.

Tamamdır teşekkürler

Hocam yeni bir şey fark ettim onu da sormak istiyorum. Intel'in sitesinde yazana göre benim işlemcinin Max olması gereken ısı 67 derece. Benimki ise Opera'dayken 50-60 (bazen 60ı da geçiyor) oyunda ise 75 derecelerde geziyor. Bu durumda işlemci zarar görmez mi?

Dosya Ekleri

• c.png
    c.png
    4,7 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
Tamamdır teşekkürler

Hocam yeni bir şey fark ettim onu da sormak istiyorum. Intel'in sitesinde yazana göre benim işlemcinin Max olması gereken ısı 67 derece. Benimki ise Opera'dayken 50-60 (bazen 60ı da geçiyor) oyunda ise 75 derecelerde geziyor. Bu durumda işlemci zarar görmez mi?
Yok hocam. O farklı bir değer. Öyle olsa zaten sistem kendini kapatır.

Anladım tamamdır.

Hocam son bir şey daha soracağım, ben biraz araştırdım ve Gametech Freezer 2.0'ı gördüm. İki fanlıydı ve 90TL'ye siparişini verdim. Ancak aklıma takılan iki şey var. 1.si kasaya sığar mı, RAM'leri bloke eder mi? 2.si sistem bileşenleri 750 Ti, i5 3470 ve 8 GB RAM. 300W PSU ile kullanılıyor. Bu soğutucuyu alınca yüksek ihtimalle sistemin çektiği güç artacaktır, 300W PSU sizce yeterli gelir mi?

Son düzenleme:
Anladım tamamdır.

Hocam son bir şey daha soracağım, ben biraz araştırdım ve Gametech Freezer 2.0'ı gördüm. İki fanlıydı ve 90TL'ye siparişini verdim. Ancak aklıma takılan iki şey var. 1.si kasaya sığar mı, RAM'leri bloke eder mi? 2.si sistem bileşenleri 750 Ti, i5 3470 ve 8 GB RAM. 300W PSU ile kullanılıyor. Bu soğutucuyu alınca yüksek ihtimalle sistemin çektiği güç artacaktır, 300W PSU sizce yeterli gelir mi?
Sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Fanlar az güç tüketir. Soğutucu blok sizi yanıltmasın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı