Yüklenecek Sürücüyü Seçin Sorunu

Taha Serhat

Hectopat
Katılım
8 Ağustos 2013
Mesajlar
65
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi akşamlar herkese,

Bilgisayarımın HDD'sini sıfırlamak zorunda kaldım. Yani 1 TB boş yerim var. Şimdi de Windows 8'i tekrar kurmak istiyorum. İnternet'ten başarılı bir şekilde indirip, USB'ye yazdım. USB'yi boot edip şimdi yükle ye bastığım zaman HDD'mi görmüyor. Yüklenecek sürücü seçin diyor.

İnternet'te araştırdım. Bilgisayarımın sata/ide controller driveri (yanlış yazmış olabilirim emin değilim) internetten indirip yükleme sırasında tanıtmam lazımmış. Samsung np355v5c model bilgisayarımın istenen sürücüsünü ne kendi sitesinden ne de başka sitelerden bulabildim. Bu konuda yardım istiyorum sizlerden. Nasıl bulabilirim ya da bu sorunun başka çözümü var mı?
 
Bildiğim kadarı ile böyle bir sorun çıkmaması lazım. BIOS'ta bir ayar var mı?
Yok BIOS ayarlarımda doğruydu ama neden öyle oldu bilmiyorum. Siteden orjinal sürümü indirip yüklemeyi denedim. Product key girmeden başardım. Ama şimdi bir sorunum var yükleme sırasında key girmedim, sonra tekrar istedi. Bildiğim kadarıyla windows yüklü olarak alınan son dönemlerdeki bilgisayarlarda product key BIOS'a gömülü olarak geliyor. Acaba o key ile etkinleştirme yapabilir miyim? Önceden de aynı sürüm vardı. Windows 8.
 
Yani şu şekilde var. Bazı programlarla BIOS'a gömülü Windows keyimizi öğrenebiliyormuşuz ve öğrendim de. Samsung np355v5c model bilgisayarımı Windows 8 yüklü almıştım. Aynı keyle tekrardan etkinleştirebilir miyim bu ya da başka bir yöntemle ?
 
Hayır gerekmiyor ama aynı sürümü kurmanız şart. Windows'u etkinleştir deyip ilgili anahtarı girin.

Şu anda sitedeki yayınlamış olduğunuz orjinal Windows 8 sürümü yüklü. Pro değil. Bilgisayarımın ilk hali de düz Windows 8 idi. Anahtarı girdiğimde bu sürümle kullanamazsınız diyor. Benim bildiğim Windows 8, windows 8 Pro ve windows RT sürümleri var. Diger uyumlu sürümü güvenilir bir şekilde nasıl bulabilirim.?

- - - Güncellendi - - -

Single language, core gibi versiyonları varmış. Büyük ihtimalle de single language'dir. :) Teşekkürler şimdi de single language arama derdindeyim.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı