Yüklü bellek (RAM): 4 GB (kullanılabilir miktar: 2 GB) sorunu

serhan23

Kilopat
Daha fazla  
"Yüklü bellek (RAM): 4 GB (kullanılabilir miktar: 2 GB)" sorununu nasıl çözebilirim?

• Windows 7 Starter 32 bit
  • HP Compaq Presario CQ57
  • İntel Pentium P6200
  • 4 GB RAM, 320 GB HDD

Son düzenleyen: Moderatör:
Ram'in bir kısmı işlemcinin içindeki grafik yongasına gidiyor olabilir. Ancak 2GB biraz fazla olmuş

Son düzenleme:
İşletim sistemi ile alakalı diye düşünüyorum. 4GB RAM olan bilgisayarlarda 64 bit işletim sistemi kullanılır.

W7 starter 32bit maks. 2GB RAM çalıştırır, onu kullandığın sürece fazlasını kullanamazsın.

Physical Memory Limits: Windows 7

The following table specifies the limits on physical memory for Windows 7.
VersionLimit on X86Limit on X64
Windows 7 Ultimate
4 GB

192 GB
Windows 7 Enterprise
4 GB

192 GB
Windows 7 Professional
4 GB

192 GB
Windows 7 Home Premium
4 GB

16 GB
Windows 7 Home Basic
4 GB

8 GB
Windows 7 Starter
2 GB

N/A
[TBODY] [/TBODY]

Bu sorun için alternatif şu yöntemi deneyebilirsiniz;

Başlat düğmesi düğmesini tıklayın, programları ve dosyaları ara kutusuna msconfig yazın ve sonra programlar listesinde msconfig'i tıklayın.Sistem Yapılandırması penceresinde, Önyükleme sekmesinden Gelişmiş seçenekler'i tıklayın. Bellek üst sınırı onay kutusunu tıklayıp işaretini kaldırın ve tamam'ı tıklayın. Bilgisayarı yeniden başlatın.

Windows 7 Home Basic'e yükselttim. Kullanılabilir RAM 2.93'e çıktı. Geri kalan da herhalde entegre grafik işlemcisine ayrılıyordur. İstediğimi tam olarak elde edemedim ama yine de teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…