Yüksek disk kullanımı ve düşük GPU kullanımı sorunu

Vural95

Kilopat
27 Şubat 2019 tarihinde bilgisayar topladım.
  • RAM: Spectrix RGB 3000 MHz 8 GB
  • Ekran kartı: Sapphire RX 570 tek fanlı model
  • Anakart: Asrock a320m HDV
  • İşlemci: AMD Ryzen 2200G
  • Sarı N10 5 RGB fanlı kasa
  • 400w 85+ bronze PSU
  • Adata SU650 240 GB SSD
Sadece SSD mevcut olup Windows Fortnite Apex Legends içinde yüklü. Bilgisayar ilk açıldığında (yaklaşık 20-30 saniye sürüyor açılması) herhangi bir işlem bir süre yapamıyorum. Disk ve CPU kullanımı %100 2-3 dk sonra CPU düzeliyor fakat disk kullanımı Chrome olsun oyun veya Discord'da takıldığım zamanlarda %100 oluyor ve bilgisayar acayip takılıyor ve sesler takılıyor. Apex Legends açtığımda oyun sesleri cızırtılı bir şekilde alıyorum ve FPS drop aliyorum. Bilgisayarı daha yeni topladım forumda gördüğüm çoğu çözümü denedim ama bir sonuç alamadım. Oyundayken CPU ve disk kullanımı yüksek GPU kullanımı en fazla %55 oluyor. Ekran kartı ve CPU 55 dereceyi gecmiyor. Zar zor biriktirdiğim parayla aldığım bilgisayarın böyle olması sinirimi bozuyor. Yardimci olabilecek misiniz nasıl çözerim bu sorunu?
  • SSD HD tune benchmarkta min 0.5 MB.sec Max 389 MB.sec
  • Bilgisayarı ilk kurduğumda oyunları yüklemeden önce böyle bir problemle karşılaşmamıştim diye hatirliyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı