Yüksek HZ'de FPS Değerleri

  • Konuyu başlatan N3v3N
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 836

N3v3N

Hectopat
Katılım
2 Ekim 2017
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Düşük HZ'de yüksek FPS'de ekranda yırtılma oluyor. Peki yüksek HZ ve düşük FPS'de ne oluyor? Mesela 144HZ monitorde 70-80 FPS alırsak kasma sorunu mu oluyor ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır.

Monitör, orantılı olarak kareleri tekrar ederek - yaratarak - görüntüyü 144 FPS ye çeker. Fakat sen bir fark göremezsin.
Farklı bir bakış açısı. İlk kez görüyorum böyle bir düşünceyi. Mantığını açıklar mısınız?
Bir de merak ettiğim bir şey var. Sistem oluşturmadığı sürece kareleri monitörün yaratması imkansız. Kareler tekrarlanırsa da görüntü kasıyormuş gibi gözükür. Peki neden olmuyor?
Karşı çıkıyormuş gibi anlamayın. Sadece merak ettiğimden soruyorum :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Farklı bir bakış açısı. İlk kez görüyorum böyle bir düşünceyi. Mantığını açıklar mısınız?
Bir de merak ettiğim bir şey var, sistem oluşturmadığı sürece kareleri monitörün yaratması imkansız. Kareler tekrarlanırsa da görüntü kasıyormuş gibi gözükür. Peki neden olmuyor?
Karşı çıkıyormuş gibi anlamayın. Sadece merak ettiğimden soruyorum :)

Saniyede 144 kare gösterebilen bir monitör farz et. Oyun, 144 FPS destekli ise sana her görüntüyü 144 FPS olarak verecektir. Eğer ki oyun içi performans 72 FPS gibi bir değere düşerse monitörün aldığı her kareyi ekranda iki kez gösterecektir. Bu oran senin GPU'dan aldığın kare sayısına bağlı olarak değiştiği için oyunun akıcılığı bozulabilir. Freesync ve Gsync dediğimiz teknolojiler de monitörün bu rakamlara ayak uydurmasını ve takılmaları önlemesini sağlar.
Bunu evdeki televizyonumdan test ettiğimi belirtirim. Telefonun ağır çekim kamerasıyla çekilmiş iki görüntü; birinde 100 Hz Clear LCD açık, diğerinde kapalı. İkisi arasında yenileme hızı belli oluyor.
Ayrıca eski şerit filmlerde ekrandaki siyahlığın daha az belli olması amacıyla bu yöntem kullanılırdı. Şu anda bildiğimiz Interlaced tarama da bunun bir benzeri.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı