Yüksek kalite video izlemek işlemci performansını düşürür mü?

YaVuZ kUdReT61

Hectopat
Katılım
16 Ocak 2021
Mesajlar
461
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Hepinize merhaba. Küçüklüğümde internetten veya çevremden yüksek kalite izlersem işlemcinin performansı düşer diye bir şey duymuştum YouTube'den izlerken yüksek kalite izlemek örnek vereyim.
1080p HD, 1440p HD veya 4K şeklinde olan yüksek çözünürlükte izlemek işlemciyi zamanla veya performansını düşürüyormuş.
Başka bir deyişle diyeyim, bu söze göre:
2 gün boyunca 6 adet video izlesem ve bunları 1440p şeklinde izlesem.
2 gün boyunca 6 adet video izlesem ve bunları 720p şeklinde izlesem.
Benim dediğim veya geçmişten aklımda kalan soru 1440P'yi izlersem eğer işlemcim daha kötü oluyor veya yavaşlıyor manasında.
Bu doğru mu yüksek kalite izlersem işlemcim yavaşlar mı performansı düşer mi?
Umarım anlatabilmişimdir. Konu biraz karışık umarım anlamışsınızdır. Teşekkür ederim :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır böyle bir şey yok. Donanım hızlandırma açık ise ekran kartını kullanırsınız video izlerken. Aynı zamanda gerektiğinde işlemci de kullanılır. İşlemci performansı o anlık düşebilir ama ömrünü kısaltmaz.
 
İşlemci ve ekran kartı modeli ve RAM kaç GB?

4 GB bellek
AMD Phenom 2 X4 3, 30GHz
GT 730 2 GB ASUS CS tk.
Hayır böyle bir şey yok. Donanım hızlandırma açık ise ekran kartını kullanırsınız video izlerken. Aynı zamanda gerektiğinde işlemci de kullanılır. İşlemci performansı o anlık düşebilir ama ömrünü kısaltmaz.

Yani istediğim kalitede izleyebilirim değil mi :)
 
Videonun çözünürlüğü arttıkça işlemcinin kullanım yüzdesi de artacaktır. O sebeple video oynatılırken aynı anda arkada işlemci gerektiren başka bir işlem yaptığınızda, yüksek çözünürlükte düşük çözünürlüğe oranla daha fazla performans kaybı olabilir. Fakat ben 5 tane 4k video izledim benim işlemcimin performansı artık temelli olarak %10 daha kötü olacak gibi bir durum olmaz.
 
Videonun çözünürlüğü arttıkça işlemcinin kullanım yüzdesi de artacaktır. O sebeple video oynatılırken aynı anda arkada işlemci gerektiren başka bir işlem yaptığınızda, yüksek çözünürlükte düşük çözünürlüğe oranla daha fazla performans kaybı olabilir. Fakat ben 5 tane 4K video izledim benim işlemcimin performansı artık temelli olarak %10 daha kötü olacak gibi bir durum olmaz.

Sağ olun aradığım cevap buydu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı