Yüksek kilometrede R25 veya MT25

DeXo

Hectopat
Arkadaşlar selamlar, elimde 20-25 bin TL gibi bir bütçe var. 2.el motor alacağım ilk başta aklımda CF NK-250 vardı ama piyasası çok fazla yok ve parça olarak servis olarak kötüleniyor o yüzden geri çekildim. Aklımda 40 bin km de R25 MT25 tarzı motorlar var sizce bir sıkıntı çıkarır mı? Rektefiye olur mu? Bakımlı motor 100bin km kadar gider mi yoksa o topa hiç gir miyim mi?

100 bin km ye kadar gider mi sorusuna cevap vermek zor. Sonuçta bunun için eski kullanıcısı veya kullanıcılarının ne kadar düzgün kullandığını bilmek lazım bakımlarını aksatmadan yaptıysa ve motoru düzgün bir şekilde zorlamadan sürdüyse, ki r25 ve mt25 gibi motorlar için bu biraz nadir olan bir şey belki gidebilir. Bence 25000 tl ye r25 veya mt25 alırsan hasar kayıtlı ve yüksek km olmayan bir motor bulman çok çok zor. Yani eğer bütçeni yükseltemiyorsan başka motorlara bakmanı öneririm. Ama diyorsan ki Yüksek km olması benim için önemli değil mt25 ve r25 için düzgün kullanıldığından emin olduğun bir motor alabilirsin. Fakat alacağın bu r25 ve mt25 kesinlikle hasar kayıtlı olacaktır o fiyata.

Peki 25000TL'ye hangi motor mantıklı olur aklımda CF NK250 var ama pulsar RS200 veya NS200'lerde güzel gibi çok kararsız kaldım.

Aklınızdaki 3 motordan ben olsaydım ns200 alırdım açıkçası. RS200 ile NS200 arasındaki tek fark görünüş diyebiliriz rs200 e racing demişler ama o gidonla pek racing gibi de durmuyor zaten . NK250 Hakkında pek bir bilgim yok ama yedek parçası pulsara göre daha azdır büyük ihtimalle tabi ki yine de inceleme videolarına falan bakıp karar vermenizi tavsiye ederim bu söylediğiniz motorlardan sadece ns200 ü kullandım o yüzden fazla da bir bilgim yok diğerleri hakkında yanlış bilgi vermek istemiyorum.

Eğer istatistik olarak cevaplarsak bence biraz riskli bu şekilde tanımadığınız birinden motor almak çünkü motorsikletlerin ömrü kullanıcısına göre ciddi fark gösteriyor.
İçinde bulunduğum kulüpte racing bir motora sahip olup da düzgün kullanan kimseyi tanımıyorum Bence hiç girişmeyin çok uzun ömürlü olacağını sanmıyorum. Bir tanıdıktan almanız daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…